De media maakt de burger niet wijzer wat de kunstmatige elektromagnetische velden kunnen veroorzaken.

de-media-maakt-de-burger-niet-wijzer-wat-de-kunstmatige-elektromagnetische-velden-kunnen-veroorzaken.

04-01-21 10:58:00,

Veel mensen kunnen zich weinig voorstellen bij het feit, dat wereldwijd, de nieuwsvoorziening in handen is van enkele partijen. En dat dáár achter mega-financiers zitten, die het niet om geld gaan, maar om invloed en controle. Om manipulatie en beheersing van mensen, landen, in aanleiding tot heerschappij. De media is geworden tot een spreekbuis van hén die je het minst zou moeten vertrouwen. Ik wil weten wat alle draadloze gebruiken er toe doen? Steeds maar meer en meer en niet even stilstaan bij de mensen die hier wél ziek van worden. Die niet meer tellen in deze maatschappij. Laten we ons zo gemakkelijk afserveren?

De pers
De pers of massamedia, is een overkoepelende benaming voor bijna alle vormen van journalistieke media die gericht het publiek berichten over recente gebeurtenissen. Hieronder vallen onder ander:
-kranten;
-tijdschriften;
-journaals op TV en radio;
-het internet;
-mobiel internet. Mobiel internet betreft het gebruik van internet met behulp van een mobiel apparaat, zoals een mobiele telefoon, smartphone, tablet, personal digital assistant, pocket-pc, laptop of netbook van een draadloos netwerk.

Maatschappelijke functies van de pers
De pers vervult verschillende maatschappelijke functies namelijk:
-Informerende functie. De pers verkoopt nieuws en actualiteit. Door het grote bereik van de pers proberen ook de politiek en het bedrijfsleven via deze mediakanalen informatie te verspreiden. Dankzij dit brede bereik een belangrijke functie om informatie de burger van informatie te voorzien. De taak van de pers is te onderzoeken hoe de overheid de burger informeert. In die rol kan de pers misstanden te berge brengen;
-Controlerende functie. Door haar directe relatie met informatiebronnen vertolkt de pers de functie van een “waakhond” die het reilen en zeilen van overheid en bedrijfsleven in de gaten houdt. In deze rol eist ze openbaarheid van gegevens op, of weet via informanten en klokkenluiders geheime informatie tot zich te krijgen. Dit staat op gespannen voet met staatsgeheimen maar in Nederland geeft de WOB (Wet openbaarheid van bestuur)  journalisten meer toegang tot overheidsstukken. Zoals in 2008 duidelijk werd dat er gesjoemeld is met het Zwitsers onderzoek (https://stralingsleed.nl/blog/uitslag-van-het-cofam-ii-onderzoek-of-zwitsers-onderzoek/;
-Opiniërende functie. Door de informerende functie op grote schaal, kan de pers een stempel drukken op het nieuws.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: