Wie van jullie kan dit raadsel oplossen? – Interessante Tijden

wie-van-jullie-kan-dit-raadsel-oplossen?-–-interessante-tijden

04-01-21 10:57:00,

Wie snapt waar de afkortingen voor staan?

Op bezoek bij landgoed Zonheuvel (Doorn) van Stichting SBI fotografeerde ik het eerste 2030 Agenda-wandelpad van Nederland, vernoemd naar Gerard Citroen. Dat is de in 2020 overleden programmadirecteur van de Nederlandse Vereniging voor Commissarissen en Directeuren (NCD) die op Zonheuvel zit gevestigd. In 1999 werd de eerste steen van het nieuwe conferentiecentrum van die NCD gelegd door Lizzy Doorewaard, een beroeps-commissaris die later toezichthoudster bij de NPO werd (Raad van Toezicht).

Lizzy Doorewaard is beroepscommissaris, ondermeer voor de NPO

Daarnaast vonden we een vijftal stenen met afkortingen er in geschreven, die als bouwstenen rond ‘overheid’ staan, met mysterieuze namen als Ibotra. Mijn vraag is: wat betekent Ibotra? En wat betekenen de andere afkortingen?

Ik had nog nooit van de NCD gehoord en ken de status van die club ook niet binnen bestuursland. Hun Jijbuis kanaal heeft 84 subscribers. Het interview over de conferentiedag van 2018 met Gerard Citroen, wordt afgenomen door iemand die rechtstreeks uit een New Age-zweethut is geplukt. Maar dat hoeft nog niets te zeggen over de invloed. Vlakbij Zonheuvel op een landgoed bij Maarn woont Herman Wijffels (CDA)

Die was voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), en samen met bankier Herman Mulder 1 van de aanjagers van de 2030 Agenda. De ‘groene’ agenda is bij uitstek een CDA-dingetje sinds Ruud Lubbers en zijn Earth Charter(2000). Dat Charter is de ideologische basis van de 2030 Agenda. Bij de ingang van het conferentiecentrum staat de pre-ambule van dat Charter opgetekend. Dat we weer op een keerpunt van de geschiedenis staan enz…

SDG Doelenpad met zicht op Maarten Maartenshuis

Governance, commandostructuur via netwerken
Die vijf bouwstenen staan hoogstwaarschijnlijk voor de wijze waarop Nederland geregeerd wordt. Dat noemen zij ‘governance’. Wij noemen het commandostructuur.

Als onze serie voor Blue Tiger Studio van de 17 SDG Doelen iets onthulde, is het wel dat de macht in Nederland niet bij de Tweede Kamer ligt noch de regering. Maar bij de Ultimate Beneficiary Owners (UBO’s) van het grootbedrijf, en het Oude Geld rond het Koningshuis. De Tweede Kamer is meer het sollicitatiekamertje, waarin de zittende macht haar lakeien selecteert.

Ben je eenmaal opgenomen in de kliek, dan krijg je commissariaatjes,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: