MKB-data op straat (‘datadeelcoalitie’) = SDG 9 – Interessante Tijden

mkb-data-op-straat-(‘datadeelcoalitie’)-=-sdg-9-–-interessante-tijden

05-01-21 11:58:00,

SDG 9

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat gooit (op termijn) uw bedrijfsdata op straat, uit naam van ‘datasharing’ in de ‘digitale economie’. Want ‘data zijn een cruciale grondstof voor de nieuwe economie’, zo stelt de ambtenarij. Daartoe vormden ze 9 mei 2019 een ‘datadeelcoalitie’ (zie Nederland Digitaal.nl) nadat ze een WC-eendonderzoek bestelden: ‘Generiek afsprakenstelsel voor datadeelinitiatieven als basis van de dititale economie’ (30-12-2018).

De Rijksoverheid schrijft over de uitkomst van haar WC-eendonderzoek, dat er dan een ‘datadeelcoalitie’ (SDG 17) gevormd moet worden:

Wij van WC-eend adviseren….SDG9

Dat onderzoeksbureau beweert hoe een miljardenwinst zou ontstaan door datadelen, en zelfs het weer op de planeet (CO2) zou met datadelen gediend zijn:

Wij van WC-eend beweren….

Je kunt als onderzoekers tegenwoordig met beweringen en prognoses toe. Waarheid bestaat immers niet, iets wordt vanzelf waar als je het maar vaak genoeg herhaalt. Vraag Mark Rutte maar, onze Post-Truth-premier. Toch kun je als getraind Bullshitdetector wel uit dergelijk proza afleiden wat ze werkelijk willen.

Als de Rijksoverheid schrijft ‘de infrastructuur is nog niet op orde’, dan bedoelen ze ‘er zijn nog massieve publieke geldinjecties nodig in private software en big tech bedrijven’. Het eufemisme voor die vorm van ‘privaat gewin op publieke kosten’ heet ‘Blended Finance’, een ander woord daarvoor is ‘verduurzaming’.

Een ‘datadeelcoalitie’ dient om buiten de democratische controle om MKB-bedrijven voor een voldongen feit te plaatsen.

Dan komt er een ‘akkoord’ na een ‘intentieverklaring.’ In dit geval heeft de Rijksoverheid een stuk of 10 techbedrijven in zo’n coalitie verstrengeld, waaronder de beheerders van het boekhoudprogramma voor boeren, Visma. Die plaatsen je straks voor een voldongen feit. Een particulier belang op publieke kosten wordt dan plots bestuurlijke verplichting.

En de overheid noemt die bestuurlijke onduidelijkheid met trekken van corruptie dan ‘publiek private samenwerking’, en ‘verduurzaming’.

Surveillance Capitalism (Big Brother Economie)
In de economie na de Great Reset is ‘persoonsdata’ het nieuwe goud, en dat heet Surveillance Capitalism’ zo bespraken we al bij SDG Doel 9 van onze 2030 Agenda-serie bij Blue Tiger Studio. Zonder die 2030 Agenda begrijp je niet wat nu in bestuurlijk Nederland gebeurt, en zie je enkel wat losse flodders. Dan roep je ‘ze zijn gek geworden’ en ga je een politieke partij oprichten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: