Stijgbeelden Onderzoek – Roelant de Vletter

stijgbeelden-onderzoek-–-roelant-de-vletter

05-01-21 08:18:00,

stijgbeeld onderzoek 020Omdat ik vind dat de gangbare landbouw steeds meer “stenen voor brood” produceert, ben ik met stijgbeeldonderzoek begonnen. Dat is een vinding van Lili Kolisko op aanwijzing van Rudolf Steiner om het wezenlijke van producten zichtbaar te maken. Het kan met groente, vruchten, zaden, vruchtensap, melk, vlees, vis, honing, suiker of wat dan ook. Je laat sap in een filtreerpapier stijgen. Daarna laat je in het donker zilvernitraat in hetzelfde papier optrekken. Dat reageert met het sap. Vervolgens zet je het in het indirecte zonlicht en dan ontwikkelt zich een beeld. Prachtig ! 
Daarnaast maak ik chroma’s. Dat gaat op een iets andere manier.Je lost de stof eerst op in Na OH, vervolgens laat het in een rondfilter, dat geïmpregneerd is met zilvernitraat trekken,vanuit het midden. In het licht ontwikkelt zich een bloemachtige ronde vorm. De vorm is stralend en regelmatig, of juist ongevuld en rommelig. Voor grond, dat bijna geen beeld geeft met het stijgbeeld, is dit een goede methode.
Ook ben ik begonnen met het maken van kristallisaties. Daarbij wordt de te onderzoeken stof opgelost in koperchloride. Daarna wordt het op een schokvrije plaats bij 30 graden celsius en 55 % relatieve vochtigheid gezet om te kristalliseren.
De drie methodes maken een ander facet van de vitaliteit van een product zichtbaar.

Wie het leuk en belangrijk vindt, kan dit onderzoek steunen door Stijgbeeld Onderzoek Volger te worden.( SOV) Je krijgt dan elke week  stijgbeelden per mail toegestuurd .                                     
Je wordt een SOV door bijvoorbeeld 3 euro voor 3 weken, 26 euro voor 26 weken of 52 voor een jaar te doneren op banknr NL43TRIO 0338711333, tnv R de Vletter​ onder vermelding: SOV
Graag je email adres doorgeven aan: info@stijgbeeld.nl

Ook kun je zelf een onderzoeksvraag stellen over iets.

Ik heb vijf boekjes gemaakt over dit onderzoek  nummer één heeft 47 afbeeldingen van verschillende producten. Stijgbeelden twee beschrijft de proef en leert je kijken aan de hand van voorbeelden. Stijgbeelden drie heet ‘stenen voor brood of vitale voeding’. Hierin staan vergelijkingen van bio, bd  en minerale landbouw. Zowel van grondsoorten als van voedingsmiddelen. Ook staan daar chroma’s in. Stijgbeelden vier gaat helemaal over de biodynamische preparaten.
Stijgbeelden vijf laat chroma’s en stijgbeelden zien van zeven verschillende bomen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: