Zijn ziekenhuizen daadwerkelijk overspoeld, of is er meer aan de hand? – Ellaster

zijn-ziekenhuizen-daadwerkelijk-overspoeld,-of-is-er-meer-aan-de-hand?-–-ellaster

05-01-21 04:45:00,

We kennen de beelden nog uit Wuhan begin vorig jaar: overvolle ziekenhuizen, doodzieke patiënten op de gangen, totale hectiek, chronisch tekort aan ziekenhuisbedden en personeel. Wanneer je de berichten in de mainstream media mag geloven zouden de ziekenhuizen hier nu ook overvol raken met Covid-19-patiënten. Er dreigt een nijpend tekort aan ic-bedden en ziekenhuispersoneel. Maar door dit geschetste dramatische beeld in een breder perspectief te plaatsen, ontstaat een heel andere beeldvorming.

Uiteindelijk bouwde men in Wuhan diverse grootschalige noodziekenhuizen die ook volstroomden. Dat zijn de beelden die je voor ogen hebt bij een échte pandemie. Ziekenhuispersoneel dat dubbele diensten draait, een paar uur slaapt op de vloer van het kantoor, om vervolgens weer 12 uur paraat te staan voor de enorme hoeveelheid patiënten. Dat was de situatie in Wuhan begin 2020 en iets vergelijkbaars is in Nederland of andere westerse landen nu écht niet het geval.

Zelfs tijdens de ‘eerste golf’ bleven de noodziekenhuizen in New York en de Amerikaanse ziekenhuisschepen Mercy en Comfort onderbezet. Tijdens de huidige ‘tweede golf’ maakt Nederland helemaal geen gebruik van de extra capaciteit van een beschikbaar ziekenhuisschip. Tegelijkertijd ontvang ik ook diverse berichten dat ziekenhuizen op veel afdelingen behoorlijk leeg blijken te zijn. Wat is er dan werkelijk aan de hand?

Media: ziekenhuizen zijn overweldigd, tekort aan personeel

De mainstream media schetsen een dramatisch beeld van overvolle ziekenhuizen, die overspoeld raken met Covid-19-patiënten en kampen met personeelstekort. Er zou met name op de ic-afdelingen een nijpend tekort zijn aan bedden en gediplomeerd ic-personeel.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: