Per dosis veroorzaken coronavaccins ‘nu al 50 keer meer bijwerkingen’ dan griepprik

per-dosis-veroorzaken-coronavaccins-‘nu-al-50-keer-meer-bijwerkingen’-dan-griepprik

06-01-21 01:58:00,

Homepagina » Buitenland » Per dosis veroorzaken coronavaccins ‘nu al 50 keer meer bijwerkingen’ dan griepprik

Foto: CC0

in Buitenland
6 januari 2021 14:00

Het percentage patiënten dat ernstige of mogelijk levensbedreigende bijwerkingen krijgt na het coronavaccin ligt mogelijk veel hoger dan uit de officiële cijfers blijkt. Dat zegt onafhankelijk journalist Alex Berenson, één van de meest prominente lockdownsceptici in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft een systeem opgezet, VAERS geheten, om bijwerkingen van vaccins bij te houden. In de meeste gevallen zijn die bijwerkingen mild en tijdelijk, maar er verschijnen steeds meer berichten in de media over patiënten die sterven na vaccinatie.

Berenson wijst erop dat het aantal patiënten dat ernstige complicaties krijgt per aantal doses ruwweg 50 keer hoger ligt dan het aantal negatieve bijwerkingen als gevolg van de griepprik. Hij speculeert dat dit aantal mogelijk zelfs nog hoger ligt door vertraging in rapportage. Dit zou overeenkomen met de cijfers die we eerder zagen bij de klinische onderzoeken.

Misverstanden

Tot 22 december waren er in de VS minder dan één miljoen doses van het coronavaccin toegediend. Na vaccinatie belandden 307 mensen op de spoedeisende hulp. Nog eens 17 personen kregen ‘levensbedreigende’ bijwerkingen. In 2019-2020 werden 175 miljoen griepvaccins uitgedeeld. Dat resulteerde in 1220 opnames op de spoedeisende hulp en 73 ‘levensbedreigende’ bijwerkingen. Het aantal bijwerkingen door het coronavaccin ligt per dosis dus ongeveer 50 keer hoger dan bij de griepprik, becijferde Berenson. Je kunt de gegevens hier terugvinden.

1/ Through Dec. 22, with fewer than 1 million doses of the #Covid vaccine given, @cdcgov‘s vaccine injury reporting system received 307 reports of ER visits and 17 “life threatening” events.

Per dose, that’s roughly 50 times the rate of adverse events from the flu vaccine…

— Alex Berenson (@AlexBerenson) January 5, 2021

Berenson was onlangs te gast in de podcast van Joe Rogan, waarin de journalist – die ooit voor de New York Times werkte – andere misverstanden besprak over de ‘wetenschap’ achter Covid-19, waaronder het dodental als gevolg van het coronavirus.[Zero Hedge]

5
25
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je deze informatie goed?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: