Hoeveel helden staan op in 2021? | Stichting Vaccin Vrij

hoeveel-helden-staan-op-in-2021?-|-stichting-vaccin-vrij

07-01-21 10:12:00,

Op 1 januari kreeg ik een appje van Morry Krispijn met felicitaties omdat ik genomineerd was voor “held van het jaar 2020”. De lijst van de genomineerden deed me eerst ineenkrimpen in plaats van groot voelen. Het jaar 2020 is zo zwaar geweest dat ik me meerdere malen vast heb moeten houden aan mijn naam. “Ik heet niet voor niets Door”, is mijn aloude truc om Door te gaan – no matter what.

De afgelopen 20 jaar had ik duizenden keren kunnen stoppen. Maar we zijn blijven staan. Je blijft altijd staan, en je mag zelf kiezen of je slachtoffer wilt zijn, of dat je alleen maar sterker een liefdevoller wilt worden dankzij “tegenslagen”.

Ik heb nog een keer naar de lijst gekeken en toen zag ik hoe enorm snel de “awarenessmovement” is gegroeid in 2020. Hoeveel van hen kende u vóór de COVID-crisis?

En hoeveel mensen staan er inmiddels achter ze?

“During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.”
― George Orwell

Er gloort hoop aan de horizon. En ik voel me thuis in deze lijst van deskundigen die zich uit durven spreken – no matter what – en het groeiende aantal bewuste burgers die gewapend met kennis, bewustzijn en commitment in hun voetsporen treden.

Al deze mensen, inclusief ikzelf, zijn mensen die met een onderbouwde werkelijkheid naar buiten treden die niet overeenkomt met de “verhaallijn” van de overheid. Al deze mensen hebben hiervoor shit gekregen en zijn gewoon doorgegaan.

En dat komt omdat we nog een keuze hebben, en dat is hoeveel waarde we hechten aan shit.

Of we het willen of niet, en of we ons er bewust van zijn of niet – wij zijn allemaal verantwoordelijk voor de wereld die wij met zijn allen creëren.

 

En een van mijn grootste doorbraken was het moment dat ik mijn gehechtheid aan shit heb losgelaten. Het moment dat ik kon zien dat de mensen die mij niet begrijpen ook struggelen met gehechtheid. Gehechtheid aan een wereld die bekend voor ze is, aan macht, aan status of wat dan ook. En dat iedereen die daar “uit wil stappen” de fundamenten onder die oude wereld uithaalt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: