Rechter in het Franse departement Ariège verklaart mondmaskerplicht illegaal. – Viruswaarheid

rechter-in-het-franse-departement-ariege-verklaart-mondmaskerplicht-illegaal.-–-viruswaarheid

07-01-21 10:02:00,

Ook in Frankrijk heeft een regionale rechtbank een vonnis uitgesproken dat de maatregelen, in dit geval het verplicht dragen van mondkapjes, ingaat tegen fundamentele grondrechten. Net als eerder in Portugal en ook recent nog in Bosnië en Herzogovina durft ook hier een rechter het aan om recht te spreken met grondrechten in ogenschouw en de burgers terecht te beschermen tegen de willekeur aan maatregelen die zonder onderbouwing, te pas en te onpas over de bevolking worden uitgestrooid.

Viruswaarheid ziet dat steeds meer rechters er niet meer omheen kunnen en hoopt dat iedere overwinning een aanzet is voor rechters om te doen wat juist is. Zonder politieke druk, onafhankelijk, en zonder angstpsychose de wet gebruiken daar waarvoor deze bedoeld is. De burger te beschermen tegen willekeur en onkunde. Lees verder op:

Ariège. Het departementale besluit dat het dragen van mondmaskers in het hele departement oplegt, wordt als illegaal beschouwd

De administratieve rechtbank van Toulouse heeft donderdag 24 december 2020 de onwettigheid van het besluit van het departement Ariège uitgesproken dat het dragen van een mondmasker verplichtte in het hele departement.

Het is een harde klap voor de nieuwe prefect van Ariège. Sylvie Feucher, die net benoemd werd tot staatsvertegenwoordigster in het departement, tijdens de gezondheidscrisis, had de dag na haar aankomst, op 15 december 2020, een besluit uitgevaardigd dat het dragen van mondkapjes in openbare ruimten in het hele departement verplicht stelde. Maar de administratieve rechtbank van Toulouse heeft zojuist op donderdag 24 december de onwettigheid van haar beschikking bekend gemaakt. Een uitleg volgt.

Ter rechtvaardiging van haar beslissing beroept de staatsvertegenwoordiger zich, aldus de administratieve rechtbank, op het decreet van 29 oktober 2020 dat de prefect in het kader van de noodtoestand op het gebied van de volksgezondheid machtigt om het dragen van het sanitaire masker verplicht te stellen “wanneer de plaatselijke omstandigheden dit vereisen”. Zij had daarom een besluit uitgevaardigd dat tot 20 januari 2021 de verplichting oplegt om een sanitair masker te dragen in de gehele openbare ruimte van het departement, aan personen van 11 jaar en ouder en, voor zover mogelijk, aan kinderen van 6 tot 10 jaar, behalve wanneer zij fysieke of sportieve activiteiten uitoefenen».

“Schending van een fundamentele vrijheid”

Bij dit geval van “ernstige en kennelijk onrechtmatige inbreuk op een fundamentele vrijheid”,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: