Voorbode voor het westen? Singapore beloofde geen contactgegevens te gebruiken voor iets anders dan COVID, maar nu iedereen wordt gevolgd, zijn ze een beetje van gedachten veranderd

voorbode-voor-het-westen?-singapore-beloofde-geen-contactgegevens-te-gebruiken-voor-iets-anders-dan-covid,-maar-nu-iedereen-wordt-gevolgd,-zijn-ze-een-beetje-van-gedachten-veranderd

07-01-21 10:19:00,

Het is bijna alsof overheden hun beloften niet altijd nakomen als het gaat om uw persoonlijke privacy.

Singapore heeft bevestigd dat wetshandhaving toegang heeft tot de COVID-19-contactgegevens van het land in strafrechtelijke onderzoeken, hoewel ze eerder hadden gezegd dat dit niet het geval zou zijn.

Die (nu verbroken) belofte was ongetwijfeld een deel van de reden waarom Singapore een waanzinnig acceptatiepercentage van 78% van inwoners kon bereiken met behulp van de contacttracking-app TraceTogether of een draagbare token.

In feite zeiden ze letterlijk dat de gegevens “nooit toegankelijk zouden zijn tenzij de gebruiker positief test“. Trouwens, als je die link volgt, zie je dat die verklaring die ik citeerde er niet meer is. Het is gisteren verwijderd in wat we graag een klassieke #DoubleOrwell noemen.

De app en het token werken door een record bij te houden van wanneer twee apparaten zich binnen twee meter van elkaar bevinden gedurende meer dan 30 minuten. Vervolgens wordt u gewaarschuwd als u in contact bent geweest met iemand die positief is getest op COVID-19.

Maar dat soort toegang tot de verblijfplaats van mensen bleek te goed om alleen te gebruiken voor het opsporen van contacten.

Dus deze scène uit The Dark Knight speelde zich af in het echte leven, behalve dat Lucius Fox er niet was om het te stoppen.

Volgens ZDNet liet minister van Binnenlandse Zaken, Desmond Tan, aan het licht komen dat de overheid TraceTogether-gegevens kan gebruiken voor strafrechtelijke onderzoeken.

Dus mensen zeiden: “Hé, dat was geen onderdeel van de deal!”

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

Tan zei dat de regering van Singapore de “bewaarder” was van de gegevens voor het traceren van contacten en dat er “strenge maatregelen” waren getroffen om de persoonsgegevens te beschermen. “Voorbeelden van deze maatregelen zijn onder meer alleen geautoriseerde functionarissen toegang geven tot de gegevens, dergelijke gegevens alleen gebruiken voor geautoriseerde doeleinden en de gegevens opslaan op een beveiligd dataplatform”, zei hij.
Maar maak je geen zorgen, als officieren deze macht misbruiken, zullen ze ECHT grote problemen krijgen!
Hij voegde eraan toe dat overheidsfunctionarissen die de gegevens willens en wetens zonder toestemming openbaar maken of de gegevens misbruiken,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: