Zwitsers zorgpersoneel voelt weinig of niets voor het covid-vaccin

zwitsers-zorgpersoneel-voelt-weinig-of-niets-voor-het-covid-vaccin

08-01-21 02:03:00,

Hooguit een kwart van het Zwitserse zorgpersoneel wil zich met het covid-vaccin laten inenten, zo blijkt uit de berichten in diverse media. Belangrijkste argumenten: geen proefkonijn willen zijn en de zorg niet nog verder willen belasten door uitval als gevolg van bijwerkingen.

Zo meldt het Zwitserse dagblad 20 Minuten dat in een bejaardentehuis in St. Gallen slechts één op de tien werknemers zich voor vaccinatie heeft aangemeld. Onder het verzorgende personeel is ongerustheid ontstaan omdat gevreesd wordt dat het covid-vaccin onvruchtbaarheid tot gevolg kan hebben.

Dit medium meldt verder dat veel zorgmedewerkers contact opnamen met de redactie om hun verhaal kwijt te kunnen. Bijvoorbeeld ouderenverpleegkundige P. van 22. Zij zegt: “Ik hou van mijn werk, maar ik laat me zeker niet tegen Corona inenten, ook als dat tot mijn ontslag zou leiden. ”

Volgens P. moeten alle werkers in de zorg eerst de basishygiëne- en beschermingsregels goed leren toepassen, voordat ze zich met onbekende ingrediënten laten injecteren. Want de bijwerkingen kunnen leiden tot uitval op het werk, wat ernstige problemen tot gevolg zal hebben, omdat het personeel toch al overbelast is.

“Bovendien moeten we oppassen dat we zo niet nieuwe ziekten op de werkvloer introduceren.Het is daarom belangrijk om het vaccin eerst goed te onderzoeken op de bijwerkingen en de gevolgen op de lange termijn.”

Bronnen

Pflegende verweigern reihenweise Impfung

Jetzt reden die Impfverweigerer

Schweiz: Pflegekräfte verweigern reihenweise Corona-Impfung

Mehrheit der Gesundheitsprofis will keine rasche Corona-Impfung

Gerelateerd

Bond tegen Overheidszaken publiceert voorbeeldbrief tegen vaccinatiedwang voor zorgmedewerkers (en andere professionals)

EMA keurt Covid-19 vaccin goed om op de Europese markt te worden toegelaten – het grote experiment begint

Waarom onze meest kwetsbaren vaccineren?

Wat iedereen moet weten over vaccinaties

Verplichte vaccinatie is onwettig, onverantwoord, onzinnig en verderreikend dan je denkt

Wordt er met de PCR-swab heimelijk gevaccineerd?

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. 

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: