Nederlandse Vertaling 5G rapport van Martin Pall beschikbaar

nederlandse-vertaling-5g-rapport-van-martin-pall-beschikbaar

10-01-21 04:26:00,

Prof dr. Martin Pall is emeritus hoogleraar Biochemie en Fundamentele Medische Wetenschappen aan de Washington State University. De wereldwijde introductie van 5G – zonder voorafgaande, uitgebreide gezondheistests – noemt hij “volslagen krankzinnig” en “het stomste idee uit de hele wereldgeschiedenis.”

Martin Pall schreef diverse wetenschappelijke werken over de gevaren van straling, waaronder het 90 pagina’s tellende rapport ‘5G: Great risk for EU, U.S. and International Health!’ dat in 2018 gepubliceerd werd.

In dit rapport worden acht niet-thermische gezondheidseffecten beschreven. Dit is van groot belang, omdat de ICNIRP-norm, waar overheid en telco’s zich steeds op beroepen, uitsluitend naar thermische effecten kijkt.

We laten hieronder de samenvatting volgen, waamee het document van Martin Pall begint.

Klik hier voor de NL-vertaling van het gehele document en hier voor de originele Engelse tekst.

Samenvatting

We weten dat er een enorme hoeveelheid aan vakliteratuur beschikbaar is, die wetenschappelijk elk van de acht pathofysiologische effecten, veroorzaakt door blootstelling aan niet-thermische microgolffrequente EMFs, onderbouwt. Dit blijkt uit de 12 tot 35 reviews per specifiek effect, waarbij elk review, vermeld in hoofdstuk 1, een aanzienlijke hoeveelheid bewijsmateriaal bevat, over het bestaan van elk effect.

Dergelijke EMFs:

1. Vallen ons zenuwstelsel aan met inbegrip van onze hersenen wat leidt tot grote neurologische / neuropsychiatrische effecten en mogelijk vele andere effecten. Deze aanval op het zenuwstelsel geeft reden tot grote bezorgdheid.

2. Vallen ons endocriene (hormonale) stelsel aan. In deze context zijn de belangrijkste dingen, die ons functioneel verschillend doen zijn van eencellige organismen, ons zenuwstelsel en ons hormoonstelsel. Zelfs een eenvoudige Planaria worm heeft beide nodig. Dus de gevolgen van de verstoring van deze twee regulerende systemen is immens, dermate, dat het belachelijk is om deze bevindingen te negeren.

3. Veroorzaken oxidatieve stress en schade door vrije radicalen, die een centrale rol spelen in nagenoeg alle chronische ziekten.

4. Vallen het DNA van onze cellen aan, die enkelstrengs- en dubbelstrengsbreuken en geoxideerde basen in ons cellulaire DNA, veroorzaken. Deze op hun beurt veroorzaken kanker en mutaties in kiembaancellen die op hun beurt weer mutaties in toekomstige generaties veroorzaken.

5. Veroorzaken verhoogde mate van apoptose (geprogrammeerde celsterfte), dit is met name belangrijk bij het veroorzaken van zowel neurodegeneratieve ziekten als onvruchtbaarheid.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: