Nogmaals: leg een groentetuintje aan! – Transitieweb

nogmaals:-leg-een-groentetuintje-aan!-–-transitieweb

10-01-21 08:41:00,

Eind maart vorig jaar, toen de eerste lockdown twee weken gaande was, ried ik aan een groentetuintje aan te leggen. Ik herhaal deze oproep vandaag, nu de tweede lockdown drie weken onderweg is. Deze lockdowns ondermijnen de wereldeconomie. Met onherroepelijk voedselschaarste als gevolg. Wie verstandig is gaat nu zelf zorgen voor (een deel van) zijn voedselvoorziening.

Denk je dat het zo’n vaart niet zal lopen? Dat de supermarkten je wel zullen blijven voorzien van alles wat je nodig hebt?

Verdiep je dan eens in de analyses van Christian Westbrook (alias Ice Age Farmer).

Aan de hand van tal van online bronnen brengt hij uitgebreid de desastreuze gevolgen in kaart die de lockdowns hebben voor de wereldwijde toevoerlijnen van voedingsmiddelen. Zie bijvoorbeeld de video aan het einde van dit artikel.

Ik vind de video’s van de Ice Age Farmer zeer waardevol. Ze bevatten informatie die je niet snel ergens anders tegenkomt en zeker niet in de grote, gevestigde media.

Het beeld dat Christian Westbrook schetst wordt bevestigd door de gelekte lockdown routekaart, waarover we eind oktober schreven. In dit document worden ernstige supply chain verstoringen voorzien die zich in de loop van het tweede kwartaal van 2021 gaan manifesteren. Letterlijk staat er: “Projected supply chain break downs, inventory shortages, large economic instability. Expected late Q2 2021.”

Het kan altijd

Zelf je eigen groenten verbouwen kan altijd. Hoe je ook leeft of woont.

Het mooiste is het als je een volkstuintje kunt huren, maar dat is inmiddels wel heel moeilijk geworden. Bijna overal zijn lange wachtlijsten. Ik zou daar niet op gaan wachten.

Als je een tuin hebt, richt deze dan geheel of gedeeltelijk in als moestuin.
Heb je geen tuin, kijk dan of je kan samenwerken met iemand die wel een (grote) tuin heeft en deel de opbrengst.

Heb je geen buren of vrienden met wie je dit samen kunt doen, kijk dan eens bij boeren in de buurt. Misschien zijn die bereid om je een stukje van hun land te laten huren.

Woon je driehoog achter en heb je geen kennissen met een grote tuin? Of woon je simpelweg te ver van het platteland af?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: