Brexit een succes: Britten winnen strijd met EU, die stap dichter bij implosie komt – Xandernieuws

brexit-een-succes:-britten-winnen-strijd-met-eu,-die-stap-dichter-bij-implosie-komt-–-xandernieuws

11-01-21 03:10:00,

—————————————————————————————————————————————–

Gedecentraliseerde macht met directe regionale en lokale democratie en maximale inspraak van de burgers is de toekomst, en niet een federale EU Superstaat

—————————————————————————————————————————————–

De last-minute deal tussen Brussel en London over de Brexit werd in de media valselijk als een overwinning voor de EU gepresenteerd. ‘De Britten kunnen niet alles hebben,’ had EU hoofdonderhandelaar Michel Barrier nog zo duidelijk gezegd. Ze zijn daar echter wel heel dichtbij gekomen. Nu de Brexit bepaald geen dramatische toestanden in Groot Brittannië heeft veroorzaakt, zullen andere landen zoals Polen, Hongarije, Griekenland en Italië zich gesterkt voelen om hun poot stijf te houden bij het weigeren over te dragen van nog meer soevereiniteit aan de ongekozen bureaucraten in Brussel, om mogelijk zelf ook ooit weer uit de ketenen van de eurocraten te kunnen losbreken. Hoewel het heftig wordt ontkend, betekent Brexit het begin van een stapsgewijze implosie van een Unie die van meet af aan nooit opgericht had moeten worden.

Britten krijgen in bijna alles hun zin

De Europese mainstream media – die via een omweg via Belgische miljardairs feitelijk zijn geannexeerd door Brussel, en alleen nog maar pro-EU propaganda mogen produceren – hadden niets liever dan beelden van grote chaos bij de grenzen, lege winkels en supermarkten, honger en massa demonstraties in Groot Brittannië laten zien. Helaas voor hen gebeurde niets van dit alles (met uitzondering van duizenden gestrande vrachtwagens bij de Britse havens in december, maar dat kwam omdat EU-landen hun grenzen hadden gesloten vanwege een veronderstelde corona mutatie).

Het zijn de Britten die in bijna alles hun zin hebben gekregen: vrije handel met minimale grenscontroles (wat Brussel in het begin nog ‘onmogelijk’ had genoemd), het einde van de jurisdictie van het Europese Gerechtshof, een einde aan de EU douane unie, het einde van onbeperkte massa immigratie, en een open grens met Ierland, wat de eurocraten eveneens als ‘onmogelijk’ hadden bestempeld. Ook doet Groot Brittannië niet mee met een Europees leger, volgt het zijn eigen buitenlandse beleid, en kan het gewoon zelf aparte handelsverdragen met andere landen sluiten. En reisrestricties, waar het linksliberale establishment zo over jammert? Die zijn er in realiteit niet of nauwelijks.

Pro-EU propagandisten doof voor zorgen en angsten burgers

Brexit is daarom nu al een groot succes,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: