Coronapolitie slaat toe op gepensioneerde verpleegster Margit, 76: “Het is tirannie!” – Frontnieuws

coronapolitie-slaat-toe-op-gepensioneerde-verpleegster-margit,-76:-“het-is-tirannie!”-–-frontnieuws

11-01-21 04:10:00,
Op zaterdag gebruikte de Stockholmse politie geweld om de protesten in het centrum van Stockholm tegen de Pandemiewet die morgen van kracht wordt uiteen te drijven. Een van degenen die in het midden van de razzia terecht kwam was de gepensioneerde 76-jarige verpleegster Margit. – We probeerden te vechten voor onze vrijheid, zegt ze tegen het Zweedse nieuwsorgaan Fria Tider.

De 76-jarige Margit Olofsdotter Järlebrandt is de dag erna nog steeds geschokt. Zaterdag nam ze samen met onder andere haar vriendin en verpleegster Marianne Liljeholm deel aan een protest op het Odenplein in het centrum van Stockholm tegen de nieuwe zogeheten Pandemiewet.

Om haar nek had Margit een protestbordje met de tekst gehangen: “We zagen het aankomen. De dictatuur in ons land Zweden”. De kleine menigte demonstranten trok al snel de belangstelling van de wetshandhaving.

“Er kwam steeds meer politie, en steeds meer auto’s. Toen kregen ze orders om de menigte te verspreiden”, vertelt Margit aan Fria Tider.

Een video van het incident die wordt verspreid op social media laat zien hoe verschillende politieagenten aan de demonstranten beginnen te trekken en te duwen.

“Ik schreeuwde: Stop! Jullie laten me vallen! Ik zal vallen! Maar ze bleven maar trekken. Het was vreselijk. Het was een mishandeling. Wat doen ze? Proberen ze een gepensioneerde met een rollator op de grond te laten vallen?”, zegt Margit.

“Ik heb vier kunstgewrichten en een versleten rug, daarom heb ik een rollator. Ik heb mijn hele leven gewerkt en gezwoegd en heb belasting betaald. Ik ben een arme gepensioneerde. Ik heb in de gezondheidszorg gewerkt als verpleegster en heb mijn hele leven voor anderen gezorgd”.

Pernilla Rosengren werkt nog steeds in de gezondheidszorg en was getuige van de poging van de politie om de demonstranten op het Odenplein te verjagen.

“Ik ben het die in de video schreeuwt dat ze moeten stoppen. Ik vind het vreselijk. Het is walgelijk. Het is triest en hartverscheurend”, vertelt ze aan Fria Tider.

Uitbuiting van de pandemie

Tot 50 mensen namen zaterdag deel aan protesten in buurt van het Odenplein, buiten het parlementsgebouw en buiten de residentie van de minister-president, het Sagerska-huis. Ook leraar Maneka Helleberg nam deel aan de protesten,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: