Grote techbedrijven nemen de macht over

grote-techbedrijven-nemen-de-macht-over

11-01-21 04:30:00,

censuur grote techbedrijvenWe zijn nu in de situatie beland dat bedrijven zoals Twitter en Facebook meer macht hebben dan de president van de Verenigde Staten.

Als er nu niet overal alarmbellen gaan rinkelen dan lijkt onze wereld reddeloos verloren.

Ook hier weer een complottheorie die werkelijkheid wordt. Al jarenlang waarschuwen wij voor de gevaren van de grote sociale media platformen. Niet alleen omdat ze een front vormen voor de werkelijke machthebbers en alles te weten komen over mensen, maar ook omdat zij met deze bedrijven kunnen bepalen wat wel wordt doorgegeven en wat niet.

We hebben afgelopen jaar een enorme toename gezien van de censuur op platformen zoals Facebook, Twitter en Youtube en de manipulatie van onwelgevallige zoekresultaten die door Google vakkundig naar achteren worden geduwd.

Maar, nu gaan ze nog een stap verder door zelfs de president van de Verenigde Staten te verbannen van bepaalde platformen zoals Twitter en Facebook. Dit is ongehoord en hoort een wakeup call te zijn voor allen die nog steeds geloven in de “onafhankelijkheid” van mainstreamkanalen. Los daarvan is dit ook weer een groot theaterspectakel uiteraard en hoort het bij het grote spel van misleiding.

Omdat Donald Trump nu de “bad guy” is juicht men in mainstreamland omdat al zijn kanalen zo ongeveer zijn geblokkeerd en zie je reacties zoals de volgende:

In de documentaire “the Social dilemma” hadden insiders van Google, YouTube en Facebook al aan de noodklok geluid. Arjan Lubach heeft er in Nederland een documentaire over gemaakt. Iedereen weet van het probleem maar helaas moeten er eerst doden vallen voordat men eindelijk actie onderneemt. Hopelijk pakken ze dit nu gelijk goed aan, Social Media is een zeer krachtig wapen om een gedachtegoed te verspreiden en mensen aan te zetten tot daden. Vrijheid van meningsuiting staat hier los van. Het via Social media verspreiden van fake news, desinformatie, het brainwashen van kwetsbaren en het aanzetten tot haat of waanideeën moet anno 2021 echt een beleidspunt zijn.

Tot voor kort zou het ondenkbaar zijn geweest dat een president van de Verenigde Staten verbannen zou worden van platformen zoals Twitter en Google. Het feit dat dit nu wel gebeurt is alleszeggend over de fase waarin de huidige maatschappij verkeert.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: