Biden en macht met geweld, door Thierry Meyssan

biden-en-macht-met-geweld,-door-thierry-meyssan

12-01-21 10:38:00,

De aanval op het Capitool door aanhangers van president Trump wordt gepresenteerd als een poging tot staatsgreep, terwijl hij nog in het Witte Huis zit. Bij nader inzien kan het ook andersom zijn. De vrijheid van meningsuiting is in beslag genomen door een onwettige macht, ten gunste van Joe Biden.

Gebruikelijke Onzin JPEG - 30 kB Want “The West Australian”, wenst Donald Trump, net als Adolf Hitler in zijn laatste dagen, “de schemering van de goden”.

Bij elke presidentsverkiezing in de Verenigde Staten wordt ons verteld dat de zittende president een monster was, dat het ons spijt van de misdaden die hij heeft begaan, maar dat er een nieuwe dageraad voor de mensheid aanbreekt met de opkomst van een nieuwe leider. De enige uitzondering:

de verkiezing van Donald Trump in 2016. Op dat moment en zelfs voordat hij werd beëdigd, werd ons verteld dat deze miljardair werd gekozen als gevolg van een betreurenswaardige fout, dat hij misogynistisch, homofoob en racistisch was, dat hij niet het “land van de vrijheid” belichaamde, maar het supremacisme van de “kleine blanken” en de belangen van de rijken. Vier jaar lang werden we er voortdurend van overtuigd dat deze diagnose correct was. Hij werd een leugenaar genoemd en zijn ideeën en prestaties werden genegeerd.

Deze keer laat de opstand op Capitol Hill de dominante persbureaus toe om een laag toe te voegen. De vertrekkende president Donald Trump wordt unaniem beschuldigd van het vernietigen van de democratie, die de nieuwe president Joe Biden natuurlijk zal herstellen. Zijn degenen die zich de verkiezingen van George H. Bush, Bill Clinton, George W. Bush en Barack Obama herinneren klaar om weer voor de gek gehouden te worden?

JPEG - 62.1 kB Voor “Milliyet” (Turkije) is het deugdzame Amerika gek geworden.

Ja, want de schok veroorzaakt door de verovering van het Capitool is zodanig dat men bereid is alles te geloven. Als de Verenigde Staten onverbiddelijk op weg zijn naar een burgeroorlog [1], wat zal er dan van ons westerlingen worden?

Daarom wilden we de crisis niet zien aankomen. Slechts enkele Griekse kranten hadden onlangs de redenen voor de woede, waar we al vijf jaar mee te maken hebben (d.w.z. voor de verkiezing van Trump), aan het licht gebracht.

Dit is ook de reden waarom we het niet in het gezicht willen kijken en we zijn tevreden met de blinde opmerkingen dat deze beschamende episode geen morgen zal hebben.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: