China rust soldaten uit met nieuw ontwikkelde helmen met een zelfvernietigingsknop – Frontnieuws

china-rust-soldaten-uit-met-nieuw-ontwikkelde-helmen-met-een-zelfvernietigingsknop-–-frontnieuws

12-01-21 09:50:00,
Chinese Soldiers in Beijing © August (CC BY-SA 2.0)
Het Chinese leger rust de in Tibet gestationeerde soldaten uit met nieuw ontwikkelde helmen met een zelfvernietigingsknop. De knop zal een ingebouwde bom laten afgaan, waardoor de soldaat wordt gedood.

“Op een bataljon of brigade niveau controleert een commandant een soldaat die ver weg is met behulp van het navigatiesysteem. De commandant kan de zelfvernietigingsfunctie van de helm van de soldaat activeren als hij geen contact met hem kan opnemen”, rapporteerde de China Observer van de staatsmedia op 27 december.

Soldaten kunnen ook zelf op de knop drukken.

“Als een soldaat ernstig gewond is en niet gevangen wil worden genomen, kan hij zelf de zelfvernietigingsfunctie activeren. Zodoende kan hij zijn waardigheid behouden, maar ook voorkomen dat de vijand dit systeem krijgt”, aldus het rapport.

De nieuwe helm maakt deel uit van een zogenaamd “individueel soldaat digitaal gevechtssysteem” dat aan de troepen in het Tibetaanse theatercommando wordt gegeven. Zij worden geconfronteerd met Indiase troepen aan de grens, waar recentelijk schermutselingen plaatsvonden over betwist gebied in het Ladkh-gebied, meldt Epoch Times.

Het systeem omvat een antenne en een bom, een multifunctionele helderheidsversterker c.q. nachtzichtkijker en een digitale controleterminal die op de arm kan worden gedragen.

Nadat ze met het systeem zijn uitgerust, kunnen de soldaten aan de frontlinie via de radio communiceren met de bataljonscommandant in het commandocentrum, aldus het rapport.

Door het bekijken van de beelden kan de commandant opdracht geven om artillerie te vuren op Indiase soldaten, aldus het rapport. Het beweert verder dat de soldaten de knop kunnen laten ontploffen als ze de Indiase strijdkrachten naderen. Dit systeem zou ervoor zorgen dat de Chinese kant elk potentieel conflict met het Indiase leger zou winnen, aldus het rapport.

Soldaten in speciale eenheden, squadrons infanterie evenals de artillerie-, luchtmacht- en pantserdivisies zullen met dit systeem worden uitgerust.

Een paar uur nadat de China Observer het rapport publiceerde, werd de inhoud over de ingebedde bom- en zelfmoordaanslagen-stijl aanvallen verwijderd.

Maar het oorspronkelijke rapport werd door meerdere websites gearchiveerd.

China heeft 8.500 moskeeën platgewalst

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: