De natuur als leermeester: mini vision quest in drie stappen – Inspirerend leven

de-natuur-als-leermeester:-mini-vision-quest-in-drie-stappen-–-inspirerend-leven

13-01-21 03:04:00, Schrijver en natuur-inspirator Beitske Bouwman ziet de natuur als een leermeester die je altijd met open armen ontvangt. Daarom moedigt ze je aan om een mini vision quest te doen, in 3 eenvoudige stappen. “Zo kom je terecht bij misschien het mooiste en beste boek dat je kunt lezen, de beste coach of training: de natuur zelf.”

Wie zich verbonden voelt met de natuur, ontdekt ook de wijsheid van de natuur in zichzelf.

Inzichten liggen op je te wachten

Een nieuw jaar. Vaak zijn we dan bezig met nieuwe wegen, nieuwe voornemens, een nieuw begin. Dit rusteloos zoeken naar een nieuwe koers hoort bij het menselijk leven. Alleen zoeken we vaak naar antwoorden in nog meer woorden, boeken of coaches. Terwijl de wijsheid zo dichtbij ligt: in de natuur.

De natuur als leermeester

Wie de natuur als leermeester ontdekt, zal inzien dat veel vragen of worstelingen oplossen in de lucht of met een vleugelslag van een voorbijvliegende vogel wegdwalen. De vraag is natuurlijk hoe je de natuur als leermeester toelaat in je leven. Eigenlijk is het heel simpel. Door naar buiten te gaan, je laarzen aan te trekken, het bos op te zoeken of simpelweg stil te zitten in je tuin.

Het is niet voor niets dat oude culturen hun leiders op een vision quest stuurden. Een reis naar de natuur. Alleen. Waar zij zich terugtrokken en zich een aantal dagen richtten op het niets en alles tegelijkertijd. Om zo terug te komen met visioenen en beelden over welke kant het volk zich op zou moeten bewegen. Leiderschap vraagt immers zo nu en dan om bezinning, een pas op de plaats. Een rustmoment om je te herijken, nieuwe richtingen te bepalen.

In deze moderne tijd zijn we allemaal leiders geworden over ons eigen leven. We zoeken onze eigen weg en richting. En dat vraagt dus ook om rustmomenten. Ruimte voor bezinning en wijsheid.

Rust en ruimte

Het zijn juist deze momenten van rust en ruimte die we zo vaak voorbijlopen in het hectische moderne (digitale) leven. En door dit jakkeren worden we rusteloos, kunnen we bijzaken niet meer scheiden van hoofdzaken en verliezen we het overzicht. We weten op een gegeven moment niet meer welke richting we eigenlijk zijn ingeslagen en waarom.

Door de natuur te integreren als leermeester en een vision quest te ondernemen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: