‘Desinformatie’, het valse tweelingzusje van ‘Fake News’… – Interessante Tijden

‘desinformatie’,-het-valse-tweelingzusje-van-‘fake-news’…-–-interessante-tijden

13-01-21 12:11:00,

Bron Foto: Ministerie van Defensie 🙂 Welke idioot heeft dit nu bedacht?

‘Alle kritiek die ‘De Staat’ in handen van corporate krachten en de WHO niet zint’, dat is de meest kernachtige definitie van ‘desinformatie’. In de nieuwste Gezond Verstand (13 januari) lees je over een eenheid van de krijgsmacht die de informatie-oorlog tegen de eigen bevolking moet voeren: Het Land Information Manoeuvre Centre (LIMC). Die LIMC claimt ‘brede ontwikkelingen in de maatschappij’ te kunnen ‘voorspellen’ om ‘daarop vervolgens te anticiperen.

🙂

Samen tegen Corona

Vrijheid van meningsuiting dode letter
Door dit op te schrijven, heb ik me bij LIMC al mogelijk verdacht gemaakt tot ‘doelgroep’. Terwijl ‘justitie’ sinds mijn veroordeling tot ‘gedachtenmisdadiger’ toch al met rode oortjes meeleest.

Big Tech kan je nu al ‘verbannen’ van het web, omdat zij met de privatisering van de publieke ruimte (kern 2030 Agenda) vervangende wetgever werden. Zij bepalen de bandbreedte van toegestane opvattingen: vrijheid van meningsuiting is dood. Ja, ergens in een obscuur hoekje van het web mag je in een echoput wat roepen, maar je krijgt niet meer de kans aan volwaardig debat deel te nemen.

In een isoleercel heb je ook vrijheid van meningsuiting. Baybasin die 25 jaar (mogelijk) onterecht vastzit, heeft ook ‘vrijheid van meningsuiting’. In een woestijn stervend van de dorst heb je ook ‘vrijheid van meningsuiting’.

We citeren hun LIMC persbericht:

De rapportages schetsen de context waarin militaire bijstand van de landmacht plaatsvindt. Hiervoor wordt geprobeerd om brede ontwikkelingen in de maatschappij te voorspellen. In het geval van de coronacrisis speelt bijvoorbeeld dat zendmasten in brand worden gestoken.

Dat gebeurt door mensen die denken dat de verspreiding van het virus samenhangt met de uitrol van het 5G–netwerk. Dit wordt aangeduid als kritieke infrastructuur. Daarom valt een beroep op Defensie te doen om de masten te bewaken.

Het gaat dus om het anticiperen op mogelijke inzet. Daarvoor is het belangrijk om een beeld te hebben van wat er leeft en hoe groepen de crisis beleven. Het LIMC baseert zich op openbare informatie en betaalde informatiediensten, zoals Jane’s en Lexis Nexis. Ook een openbaar gemaakte technische briefing van het RIVM is gebruikt. Er zijn op geen enkele manier persoonlijke patiëntengegevens gedeeld met het LIMC.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: