Groot Brittannië voert met onmiddellijke ingang test met vaccinpaspoort uit – Xandernieuws

groot-brittannie-voert-met-onmiddellijke-ingang-test-met-vaccinpaspoort-uit-–-xandernieuws

13-01-21 11:31:00,

—————————————————————————————————————————————-

(04.15) – Net als in Nederland werd het werd de afgelopen maanden steevast ontkend (en dan weet je tegenwoordig eigenlijk wel zeker dat juist het tegendeel gedaan wordt), maar het komt er wel degelijk: een digitaal vaccinpaspoort. Groot Brittannië start er in twee gebieden onmiddellijk een proef mee. Bill Gates voorspelde de komst van zo’n vaccinpaspoort al in het voorjaar van 2020, en enkele maanden later beloofden de leiders van het Westen zijn vaccinatie agenda volledig uit te voeren. Het is dus wachten op het moment dat het ook in Nederland wordt ingevoerd, eerst zogenaamd ‘vrijwillig’, maar later ongetwijfeld indirect verplicht (omdat je anders tot tal van gebouwen en activiteiten geen toegang meer krijgt).

De Telegraph bericht dat biometrics firma iProov en het cybersecurity bedrijf Mvine het vaccinpaspoort, een app op je smartphone, hebben ontwikkeld. In twee gemeenten wordt er meteen een test mee verricht, die tot maart zal duren. De bedoeling is dat iedereen die een vaccin heeft gekregen wordt geregistreerd en gemonitord.

Frank Joshi, directeur en oprichter van Mvine, legde uit dat het project begon als een manier om Covid-testen mee te registreren, maar dat de regering er extra geld in pompte om dit uit te breiden tot een vaccinpaspoort. Volgens Andre Bud, CEO van iProov, zal het systeem worden geïntegreerd met de National Health Service (het Britse RIVM), zodat het eenvoudig in het hele land kan worden ingevoerd.

‘Dit is een opmerkelijk stukje technologie dat kan worden toegepast, en makkelijk kan worden geïntegreerd met de NHS.’

Ook Denemarken voert Covid paspoort in

Twee andere bedrijven kregen enkele weken geleden de opdracht van de overheid om een Covid ‘vrijheidspaspoort’ te ontwikkelen. In december bezwoer minister Nadhim Zahawi nog dat de regering geen plannen had om op grote schaal immuniteitspassen in te voeren, of mensen die zich niet laten vaccineren allerlei restricties op te leggen.

De Britse regering had echter al in november het plan opgevat om een QR code systeem als ‘immuniteitspas’ te ontwikkelen. Een bron dicht bij de regering onthulde toen dat vaccinweigeraars inderdaad de toegang tot allerlei zaken zal worden ontzegd.

Gisteren kondigde ook de Denemarken de invoering van een Covid paspoort aan, dat vereist zal worden als je straks weer onbeperkt toegang tot de maatschappij wilt krijgen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: