Bij uitstel verkiezingen kan kabinet gewoon doorgaan (update)

bij-uitstel-verkiezingen-kan-kabinet-gewoon-doorgaan-(update)

14-01-21 08:50:00,

uitstel verkiezingen coronaNu steeds meer Nederlanders in de gaten krijgen dat we met een nep pandemie te maken hebben en er een heel andere agenda speelt, mogen er geen verkiezingen komen. 

Wat niet veel mensen weten is dat als er geen verkiezingen komen het kabinet nog een jaar gewoon door kan gaan met het vernietigen van ons land.

Update 14 januari 2021:

En dan plotsklaps berichten dat het kabinet al besloten zou hebben om zelf op te stappen.

In een podcast zegt vastgoedondernemer Erik de Vlieger dat hij heeft vernomen van een aantal Kamerleden dat het kabinet aanstaande vrijdag valt.

En dat zou weer een aantal andere mogelijke scenario’s opleveren.

Zoals deze:

Tijdens de persconferentie, eerder op de avond, zei Rutte ook al dat het kabinet, zelfs als het zou moeten aftreden, op volle kracht besluiten blijft nemen. Volgens Rutte heeft het land dat ook nodig.

Hij zegt dat het belangrijk is dat het kabinet bevoegd blijft om zware coronabesluiten te nemen. “Als het niet formeel is, dan tenminste mentaal. Op corona ben je altijd missionair. Dat is staatsrechtelijk misschien een formaliteit.”

Maar, er is ook nog een heel andere mogelijkheid die inmiddels ook door verschillende mensen is geopperd en dat is een zakenkabinet

Zakenkabinetten zijn extra-parlementaire kabinetten die (vrijwel) geheel uit niet-politieke personen bestaan, zoals uit ondernemers en ambtenaren.

Een tijdelijk zakenkabinet is altijd beter dan incompetente verantwoordelijke politieke bestuurders in het zadel te houden. Vanwege politieke belangen of de coronapandemie. Geklungel stopt niet als bestuurders simpelweg de competenties en ervaring missen, welke nodig zijn om complexe problemen adequaat te kunnen oplossen. Doofpotten en misstanden komen niet voor niets veel voor. Die zijn vaak te wijten aan mismanagement! Als gevolg van incompetentie en een gebrek aan ervaring in het oplossen van moeilijke vraagstukken.

Nederland heeft recent al een goede ervaring kunnen opdoen met zo’n tijdelijke oplossing van buitenaf. Oud-PvdA bewindsman Martin van Rijn verving op een meer dan perfecte wijze VVD-minister Bruno Bruins toen die wegens ziekte plotsklaps uitviel. Maar ook de tijdelijke aanstelling van de oud-CEO van DSM Feike Sijbesma als corona-gezant toont aan dat zo’n oplossing effectief kan zijn en werkt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: