COVID-19: de onmacht van de wetenschap | Mieke Mosmuller

covid-19:-de-onmacht-van-de-wetenschap-|-mieke-mosmuller

14-01-21 10:58:00,

door

Mieke Mosmuller

14-01-2021

0 commentaren
Print!

De wetenschapper meent dat het verstand van de mens, of de door de mens gecreëerde algoritmen en computermodellen, in staat zijn te doorgronden welke maatregelen er moeten worden genomen en of die maatregelen ook effect hebben. Maar de metingen die de wetenschap doet zijn louter een vaststelling van een complex aan variabelen die gelden op dat ene moment. Daar waar de statistiek en technische intelligentie niet in staat zijn de loop van een onbekend virus te doorgronden en te voorspellen hebben we de menselijke intelligentie en intuïtie nodig om de stijd tegen het coronavirus aan te gaan. Maar dat is niet voldoende. Ook daar hebben we de bescheidenheid nodig dat we weten dat het leven zelf zich aan onze wetenschap onttrekt. Daaruit zou een heel andere strijd voortkomen die een kans op overwinning heeft.Bekijk video op YouTube

Mieke Mosmuller

Ja er zijn op het ogenblik een heel aantal videos te bekijken over vaccinatie. Wanneer je je wilt informeren over de verschillende opvattingen over de verschillende vaccins die er zijn dan is er op youtube heel wat te vinden. Dus ik wilde dat onderwerp op het moment even laten liggen, en naar een andere reflectie overgaan. Ik heb de vorige keer gesproken over het complotdenken vanuit de gedachte dat het een buitengewoon natuurlijke neiging van de mens is om achter de onbegrijpelijke verschijnselen de begrippen te zoeken en dat je een complotdenker eigenlijk op die manier zou moeten begrijpen. Natuurlijk kan het ontaarden, naar de ene of naar de andere kant, ik heb het naar de ene kant de makke schapen genoemd, die zelfs dom genoemd kunnen worden omdat ze zich helemaal niets afvragen, en aan de andere kant de paranoïde mens, die te ver zoekt. Maar zo zijn er natuurlijk meer thema’s die je op die manier kunt bekijken en ik heb de afgelopen week net zoals iedereen de nieuwsberichten en de alternatieve kanalen gevolgd, en wat er dan naar voren komt, is nog eens een keer hernieuwd een soort fundamentele vraag. En ik weet dat heel veel mensen daar allang een antwoord op hebben gegeven of gevonden, maar ik wil die vraag nog eens nieuw stellen, en dat is de vraag “hoe moet het nu opvatten wanneer je naar de regeringsleiders kijkt?” is het nu werkelijk zo dat die hun beleid baseren op de ernstige zorgen over de pandemie die ze zich zeggen te maken,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: