Frankrijk leeft al maanden in een nachtmerrie maar wordt wakker – Viruswaarheid

frankrijk-leeft-al-maanden-in-een-nachtmerrie-maar-wordt-wakker-–-viruswaarheid

19-01-21 08:27:00,

Christian Perronne, arts en professor in Franse universitaire ziekenhuizen, gespecialiseerd in tropische pathologieën en opkomende infectieziekten, en voormalig voorzitter van de Gespecialiseerde Commissie voor Overdraagbare Ziekten van de Hoge Raad voor Volksgezondheid in Frankrijk, is al vanaf het begin kritisch op de maatregelen en de gekozen oplossingen, zoals het vaccin.

Op 3 december schreef hij een emotioneel, vernietigend, maar ook hoopgevend essay in Francesoir. Frankrijk, dat al maanden in een nachtmerrie leeft, wordt wakker. Naast de onherstelbare schade ziet hij ook de weerstand groeien, de onvrede, het verzet. Uiteraard werd dit hem niet in dank afgenomen en hij is uiteindelijk ontslagen bij het ziekenhuis l’hôpital Raymond-Poincaré in Garches waar hij als arts werkzaam was. Het ziekenhuis verklaart: “Gedurende enkele maanden, in een context van gezondheidscrisis, heeft professor Christian Perronne opmerkingen gemaakt die de positie die hij bekleedt onwaardig zijn,” schreef de AP-HP. De sanctie komt bovenop de vele klachten die tegen hem zijn ingediend bij de Nationale Raad van de Orde van Geneesheren (Cnom). Deze laatste heeft begin december zelf besloten de zaak door te verwijzen naar de tuchtkamer van eerste aanleg. Vijf andere artsen zijn ook het doelwit.” Zo zie je maar hoe mensen die zich durven uitspreken worden tegengewerkt en zelfs uit hun functie worden gezet. Hij is als professor nog wel verbonden aan de Université de Versailles-Saint-Quentin-en-Yvelines  en werkte mee aan de onderzoeksrapporten van Didier Raoult in Frankrijk rond het gebruik van Hydroxychloroquine en azithromycine. Lees hier zijn emotionele, rake en hoopvolle essay: 

In veel steden van ons mooie land zijn de mensen op mars om hun vrijheid te herwinnen, om de terugkeer van de democratie te eisen. Als arts, specialist op het gebied van infectieziekten, en als voorzitter van tal van volksgezondheidsinstanties en -besturen, onder meer op het gebied van vaccins, ben ik me elke dag bewust van de onzekerheden die angst en groeiende onrust onder onze medeburgers veroorzaken. Ik neem het risico om opnieuw te worden bestempeld als een “samenzweerder” of, beter nog, als een “susser”, een term die wordt gebruikt om degenen te beschrijven die kritiek hebben op de eenzijdigheid of die deze aanvechten.

Ik ben uiteindelijk trots op deze aanduidingen, want mijn woorden die de waarheid uitdrukken zijn sinds het begin van de epidemie nooit veranderd.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: