Vaccinatie kan verplicht worden voor reizen binnen de EU – Frontnieuws

vaccinatie-kan-verplicht-worden-voor-reizen-binnen-de-eu-–-frontnieuws

19-01-21 04:08:00,

Vorige week werd de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis de eerste in de EU die zich moest laten inenten om in Europa te kunnen reizen. Hij kreeg snel steun en donderdag zullen de staatshoofden en regeringsleiders van de Unie de kwestie bespreken.

Zogenaamde Covidpassen in verschillende vormen zijn reeds eerder in onder meer Denemarken voorgesteld en in beperkte mate getest in het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Kyriakos Mitsotaki eist dat de EU vaccinatiepaspoorten invoert om vrij te kunnen reizen in Europa. Hij wordt gesteund door Portugal.

“Voor Portugal en Griekenland is het toerisme bijzonder belangrijk voor onze economieën. Het is dus absoluut noodzakelijk, nu we uiteindelijk de zomer tegemoet gaan, dat we ons veilig voelen en dat anderen zich ook veilig voelen”, zei de Portugese premier António Costa tijdens een EU-bijeenkomst in Lissabon.

“Absoluut noodzakelijk”

De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, is ook van mening dat een inentingsbewijs “absoluut noodzakelijk” is. Ze zegt echter dat ze het niet wil eisen om de grenzen binnen de EU te overschrijden.

In een videoconferentie op donderdag zullen de staatshoofden en regeringsleiders van de EU de kwestie bespreken, die een breed scala aan politieke en juridische kwesties aan de orde stelt.

Asielzoekers filmen zichzelf terwijl ze babyvoeding likken in de supermarkt

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: