Antisemitisme-chef EU blijft bij flagrante leugens – BDS Nederland

antisemitisme-chef-eu-blijft-bij-flagrante-leugens-–-bds-nederland

23-01-21 08:26:00,

Ali Abunimah via Electronicintifada.net

EU anti-semitisme coordinator Katharina von Schnurbein (Chambre des Députés)

Dit verhaal gaat over hoe ambtenaren van de Europese Unie verantwoording afleggen wanneer ze worden betrapt op een flagrante leugen ten bate van Israël.

Eerder deze week schreef ik over een grote juridische overwinning voor activisten voor Palestijnse rechten in Spanje.

In 2015 riep de groep BDS País Valencià een muziekfestival op om een optreden van Matthew Paul Miller, de zanger die de artiestennaam Matisyahu gebruikt, te annuleren omdat hij anti-Palestijnse uitspraken had gedaan en geld had ingezameld voor de Israëlische bezettingsleger.

Deze maand verwierp een rechtbank in Valencia beschuldigingen van haatmisdrijven tegen de activisten. De rechters concludeerden dat ze de aanwezigheid van Miller op het festival alleen aanvechten vanwege zijn vermeende opvattingen over het Israëlische beleid, “niet vanwege zijn joodse status, religie of enige andere omstandigheid.”

De Spaanse rechtbank bevestigde ook de historische uitspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens afgelopen juni dat het oproepen tot boycots van Israël vanwege zijn misdaden tegen Palestijnen niet antisemitisch is en een beschermde politieke uiting is.

Hoewel de feiten over het incident in Spanje vanaf het begin duidelijk waren, is de recente uitspraak een volledige vrijspraak van de activisten door onpartijdige rechters.

Toch heeft de Europese Unie de afgelopen jaren de activisten besmeurd door ten onrechte te beweren dat ze alleen tegen Miller protesteerden omdat hij joods is.

Deze valse beschuldiging van antisemitisme werd gedaan door Katharina von Schnurbein, de antisemitismecoördinator van de EU, tijdens een conferentie in 2019 waar een Israëlisch regeringsrapport werd gelanceerd dat de Palestijnse solidariteitsbeweging besmeurt.

Het wordt herhaald in een onlangs gepubliceerd EU-handboek dat de zogenaamde IHRA-definitie van antisemitisme promoot.

Deze misleidende definitie, gesteund door Israël en zijn lobby, gooit kritiek op Israëls racisme en oorlogsmisdaden tegen Palestijnen, op één hoop met anti-joodse onverdraagzaamheid.

Ontwijking

Terwijl ik mijn verhaal aan het schrijven was, heb ik Von Schnurbein een e-mail gestuurd met de vraag of ze de valse beweringen over het Matisyahu-incident in 2015 zou gaan intrekken. Het antwoord kwam nadat ik mijn artikel al had gepubliceerd,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: