De Machiavelliprijs voor Koopmans en Gommers..!?!

de-machiavelliprijs-voor-koopmans-en-gommers.!?!

23-01-21 08:02:00,

Het is de 32ste keer dat de prijs wordt uitgereikt en nadat Elliot Higgins, van het uiterst omstreden journalistiek collectief Bellingcat vorig jaar de Machiavelliprijs 2019 won, gaat deze prijs voor 2020, naar hoogleraar virologie Marion Koopmans en de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, Diederik Gommers. Het bestuur van Stichting Machiavelli maakte dat deze week bekend. Een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan ‘een persoon of organisatie voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie’.

En zoals bij de toekenning aan Elliot Higgins, zouden we ook nu weer willen zeggen: ‘Breek ons de bek niet los, wat ‘communicatie’ van -dit keer- deze 2 medische wetenschappers betreft’. Maar wij waren dan ook geen onderdeel van de jury.. Wij kregen deze reactie van Lucas Vermaat, een WantToKnow-lezer vanaf het eerste uur, over de toekenning van deze prijs aan Gommers en Koopmans. We maken je er graag deelgenoot van.

* * *

X
X
Is dit nou een ‘gotspe’? Machiavellistische wetenschappers die de Machiavelliprijs winnen..?
X De Machiavelliprijs voor Koopmans en Gommers..!?!

2021 © Lucas Vermaat | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Diederik Gommers en Marion Koopmans hebben de Machiavelliprijs 2020 gewonnen, zo blijkt uit een artikel in het AD van 5 januari jl.. Volgens het artikel wordt de prijs jaarlijks door Stichting Machiavelli uitgereikt aan mensen die een prestatie hebben neergezet op het gebied van publieke communicatie. Volgens het juryrapport krijgen Koopmans en Gommers de prijs ‘vanwege hun niet aflatende inzet om de wetenschap over het coronavirus toegankelijk te maken voor een breed publiek’. ,,Enthousiast en onvermoeibaar weten zij keer op keer feiten en fabels over het virus te onderscheiden in een begrijpelijke taal.

Gommers en Koopmans worden ook geroemd, omdat zij bewust de dialoog opzoeken met twijfelaars over de wetenschap en tegenstanders van het beleid. ,“Dit heeft bijgedragen aan een groter begrip, zeker onder jongeren.’’ Terecht stelt het AD dat de prijswinnaars onvermoeibaar zijn in het onderscheiden van feiten en fabels. Helaas brengen zij alleen die laatste categorie op met ‘niet aflatende inzet’ naar buiten…!

Voorbeelden van deze fabels?
Het promoten van strengere lockdowns om het door hen als levensgevaarlijk gehypte virus onder controle te krijgen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: