Klimaat en de machtspolitiek van corona – Wakker Mens

klimaat-en-de-machtspolitiek-van-corona-–-wakker-mens

23-01-21 02:29:00,

Dit bericht hebben we overgenomen
van Viruswaarheid

blankOp het eerste gezicht lijken klimaatverandering en de corona epidemie weinig met elkaar te maken te hebben. Bij nadere beschouwing echter, blijken er opvallende overeenkomsten. Beiden zijn wereldwijd aangestuurd vanuit de Verenigde Naties en volgens de reguliere media zijn ze allebei heel gevaarlijk. De maatregelen die volgens

VN-richtlijnen wereldwijd worden doorgevoerd om beide vermeende rampen te bestrijden zijn draconisch en extreem kostbaar. Ze worden grotendeels gefinancierd met belastinggeld. De aanpak voor het verspreiden van de ramp-verhalen vertoont eveneens opvallende gelijkenissen. De ultieme overeenkomst is het onderliggende verdienmodel.

 

Angst zaaien

Klimaatverandering is van alle tijden, evenals virusinfecties. Zij krijgen gewoonlijk weinig publieke belangstelling. Aandacht krijg je door een schokeffect dat emoties aanspreekt. Uit de psychologie weten we dat angst de sterkste menselijke emotie is. Bange mensen hebben uitsluitend aandacht voor het dreigende gevaar. Daardoor zijn ze gewillige slachtoffers, ze reageren met hun limbische hersendeel. Ons reptielenbrein of dierlijk instinct domineert en het logisch denkende hersendeel, de neocortex, wordt sterk onderdrukt. Dat maakt ons onderbewuste ontvankelijk voor suggesties, net als bij hypnose.

 

Massahypnose

Hypnotherapie past diepe ontspanning toe als inductie. Angst is nóg krachtiger maar is kwaadaardig. Als je om je heen kijkt, zie je hoe effectief het is. In België waren mondkapjes al maanden verplicht en zag je ze in de zomer al overal. Zo gauw je de Nederlandse grens overstak verdwenen ze nagenoeg uit het straatbeeld. De Nederlandse media die ook de initiële angst hadden gecreëerd op aangeven van het WHO meldden toen dat mondkapjes niet werken bij monde van o.a. minister de Jonge en van Dissel van het RIVM.  Dat klinkt alsof logica de reden is, maar dat is niet hoe het werkt. Toen dezelfde niet-werkende mondkapjes in oktober met dringend advies werden aangeraden, werden ze plots door driekwart van de bezoekers in supermarkten gedragen. Aan de corona massapsychose is nu ook nog angst voor een bekeuring door de wettelijke verplichting toegevoegd. Bijna iedereen draagt nu een nutteloos en zelfs potentieel schadelijk mondkapje. Dat komt niet voort uit logica, het is massahypnose.

 

Ongemakkelijke waarheden

Rond klimaatverandering is eveneens een angstverhaal in scène gezet. De film ‘An Inconvenient Truth’ van Al Gore rammelde wetenschappelijk aan alle kanten,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: