Microsoft octrooi verleend om dode mensen te reanimeren als 3D ‘Chatbots’ – Frontnieuws

microsoft-octrooi-verleend-om-dode-mensen-te-reanimeren-als-3d-‘chatbots’-–-frontnieuws

23-01-21 07:57:00,

Microsoft heeft een patent gekregen voor technologie die de doden zou “reanimeren” door ze na te bootsen via sociale media posts, video’s en privéberichten die ook kunnen worden gedownload in een 3D levensecht model van de overledene.

Helemaal niet griezelig.

“De techgigant heeft de mogelijkheid geopperd om een AI-gebaseerde chatbot te creëren die zou worden gebouwd op het profiel van een persoon, dat hun afbeeldingen, stemgegevens, sociale mediaposts, elektronische berichten, naast andere soorten persoonlijke informatie. Het is duidelijk dat de chatbot dan in staat zou zijn om menselijke conversatie te simuleren door middel van spraakopdrachten en/of tekstchats”, meldt IGN.

Het patent legt uit dat de chatbot een historisch figuur zou kunnen zijn, een beroemdheid, een vriend of familielid of zelfs een kopie van “de gebruiker die de chatbot creëert/traint”.

Het patent komt letterlijk recht uit een Black Mirror aflevering, de dystopische serie gemaakt door Charlie Brooker.

In de aflevering Be Right Back komt de partner van een jonge vrouw, Ash, om het leven bij een auto-ongeluk, maar zij besluit hem terug te brengen in de vorm van een technologie die kunstmatige intelligentie gebruikt om de spraakpatronen, maniertjes en kennis van haar geliefde na te bootsen.

Deze virtuele Ash wordt vervolgens gedownload in een synthetisch lichaam, maar de vrouw heeft moeite om hem te accepteren als vervanger van haar echte vriend en sluit de androïde uiteindelijk op een zolder op.

Transhumanistische elitisten dromen er al lang van om onsterfelijk te worden door hun bewustzijn na hun dood te bewaren en het naar een computer te uploaden.

In zijn boek The Age of Spiritual Machines voorspelde futurist Ray Kurzweil dat mensen tegen 2045 hun verstand zullen uploaden naar computers en dat lichamen voor het einde van de eeuw zullen worden vervangen door machines.

“We zullen steeds meer niet-biologisch worden tot het punt waarop het niet-biologische deel domineert en het biologische deel niet meer belangrijk is. In feite zal het niet-biologische deel – het machinedeel – zo krachtig zijn dat het het biologische deel volledig kan modelleren en begrijpen. Dus zelfs als dat biologische deel zou verdwijnen, zou dat geen verschil maken”, aldus Kurzweil.

“We zullen ook niet-biologische lichamen hebben – we kunnen lichamen creëren met nanotechnologie,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: