Weerstand RIVM tegen.. de ‘avondklok’…

weerstand-rivm-tegen.-de-‘avondklok’…

23-01-21 02:25:00, x
x Weerstand RIVM tegen.. de ‘avondklok’…

2021 © WantToKnow.nl/be

In het Parool viel te lezen, dat de Amsterdamse gemeenteraad zich tegen avondklok keerde. Want een meerderheid van de Amsterdamse raad ziet dit ‘Corona-gereedschap’ écht niet zitten. Ook volgens deze gemeenteraad, weegt het effect van de door het kabinet-Rutte gewenste maatregel, niet op tegen de nadelen, aldus veel raadsleden. Ook denken de partijen dat de handhaving van de avondklok onuitvoerbaar is en dat alleenstaanden, kwetsbaren en jongeren hierdoor onevenredig hard getroffen worden.

Zo is er raadslid en D66-fractievoorzitter Reinier van Dantzig, die de noodzaak absoluut niet onderschrijft: “Het is rustig op straat in Amsterdam, het gaat hier relatief goed, maar wat als jongeren hierdoor de hele nacht bij elkaar gaan zitten? Dan spannen we gewoon het paard áchter de wagen?” Van Dantzig zei dat hij zich wel aan de avondklok zal houden, wanneer deze wordt ingevoerd.

En burgemeester Femke Halsema heeft ook zorgen over de invoering van een avondklok, maar vindt dat de stad het advies van het OMT en het RIVM moet volgen. Halsema zei ook dat ze vindt dat de stad een groot compliment verdient, omdat het aantal besmettingen daalt terwijl Amsterdam een dichtbevolkte stad is.

“Het kabinet gaat over de invoering van een avondklok. Maar mocht die er komen, dan vind ik dat we bijzondere aandacht moeten hebben voor mensen met ernstige psychische problemen. Deze problemen kunnen bij deze mensen toenemen door een avondklok. Daarom ben ik voor een regeling, zodat uitzonderingen mogelijk zijn. Ik ga niet naar de Tweede Kamer met de boodschap dat dit mijn opvatting is, wel van een substantieel deel van de raad.”

Maar kijk eens naar dit verhaal en de bijbehorende video:

De avondklok is GEEN NOODMAATREGEL!!

Ten aanzien van deze avondklok is het bijzonder belangrijk dat je goed luistert en kijkt naar deze discussie tussen SGP-parlementslid Kees van der Staay en Grapperhaus, jeweetwel, de pas getrouwde (..) Minister van Justitie. Luister goed en besef, dat we hier helemaal niet spreken over een NOODMAATREGEL.Bij dit plaatje hierboven, hoort deze video met de discussie tussen beide heren in de Tweede Kamer afgelopen woensdag. Luister en huiver.. Over een half jaar gevangenisstraf en een boete van € 6000+ voor overtreding van de avondklok..!!??

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: