Groot Amerikaans militair konvooi rijdt Syrië binnen op eerste dag presidentschap Biden

groot-amerikaans-militair-konvooi-rijdt-syrie-binnen-op-eerste-dag-presidentschap-biden

24-01-21 08:03:00,

Homepagina » Buitenland » Groot Amerikaans militair konvooi rijdt Syrië binnen op eerste dag presidentschap Biden

Foto: CC0

in Buitenland
23 januari 2021 21:40

Twee nieuwsberichten uit het Midden-Oosten lijken te suggereren dat de Russen en Amerikanen in de eerste dagen van het presidentschap van Joe Biden hun troepen opbouwen in het door oorlog verscheurde Syrië.

De Syrische staatsmedia berichten over Amerikaanse versterkingen die naar ‘illegale bases rond Hasakah’ worden gestuurd. Een konvooi van 40 Amerikaanse legertrucks met onder meer wapens kwam via het noorden van Irak het land binnen om bases in de regio te versterken, aldus persbureau Sana.

Damascus heeft daarnaast gezegd dat zwaar materieel van de Amerikanen richting posities rond het olie- en gasveld Conoco is gegaan. “De afgelopen dagen hebben helikopters van de internationale coalitie zware legervoertuigen naar het olieveld Conoco in Deir ez-Zor getransporteerd,” schreef het persbureau, toevoegende dat het veld is veranderd in een militaire basis om ‘de aanwezigheid in de regio te verstevigen en Syrische hulpbronnen te plunderen’.

A Syrian child searching for food in a waste dump, and seen behind him the Syrian oil wells that are under the USA occupation.

USA is bringing misery to all of Syria. pic.twitter.com/YVAkCYatAl

— Lebanese News and Updates (@LebanonaME) January 20, 2021

Rusland

Ook Rusland zou bezig zijn met een militaire troepenopbouw in het noordoosten van Syrië, dat de Amerikanen en Turken bezet houden. Al-Masdar News schrijft dat het Russische leger afgelopen week meer versterkingen en zwaar materieel naar het vliegveld van Al-Kamishli heeft gestuurd om haar aanwezigheid ten oosten van de Eufraat te verstevigen.

Donderdag landde een Russisch militair transportvliegtuig in het noorden van Syrië:Rusland heeft de afgelopen tijd ook meer schepen richting de Syrische kust gestuurd.

[Zero Hedge]

4.9
18
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: