Bol verbant alle boeken van Robin de Ruiter – de schrijver reageert – De Lange Mars Plus

bol-verbant-alle-boeken-van-robin-de-ruiter-–-de-schrijver-reageert-–-de-lange-mars-plus

25-01-21 03:21:00,

“Meer dan veertig publicaties van Robin de Ruiter zijn zonder dat de uitgever hiervan op de hoogte is gesteld door Bol. com, in overleg met de overheid, uit het boekenaanbod verwijderd.” “Deze boeken werden al meer dan tien jaar door Bol verkocht.” “Er bestond geen grond om ze te verbannen”, schrijft De Ruiter op ons verzoek om commentaar.

Heb je enig idee waarom Bol de verkoop van je boeken staakt?

Over het verwijderen van boeken staat op de website van Bol dat sommige publicaties controversieel kunnen zijn en/of mensen kunnen kwetsen:We vinden het belangrijk om zorgvuldig met de vrijheid van meningsuiting om te gaan. Echter staan wij nooit achter een vorm van mogelijke misleiding, discriminatie of haatdragende informatie. Daarom hebben wij oproepen gedaan naar meerdere gespecialiseerde partijen, waaronder de overheid, om ons te helpen om deze boeken goed te beoordelen.

Bol´s besluit mijn boeken te verbannen roept vragen op. Wie zijn deze gespecialiseerde partijen? Wat is de rol hierin van de overheid?
Wereldwijd werken overheden samen met de WHO, de Europese Unie, de gezondheidsautoriteiten en technologiebedrijven teneinde de desinformatie omtrent bepaalde onderwerpen te adresseren. Daarbij krijgen ze hulp van Facebook, Google, Twitter, Youtube en Mozilla/Firefox. Al deze bedrijven hebben de ‘Praktijkcode betreffende desinformatie’ van de ‘Europese Commissie’ ondertekend.

De overheid heeft zich getransformeerd in een digitale autoriteit die de burger sinds de coronacrisis niet alleen letterlijk dirigeert in zijn bewegingsvrijheid, in zijn persoonlijke leven en de vrijheid van meningsuiting, maar ook vertelt wat hij dient te denken en te geloven.

Er is al gauw sprake van desinformatie en ‘samenzweringstheorieën’ als een mening niet strookt met het ‘nieuwe normaal’ en de veronderstelde bijbehorende denkwijze. Zelfs complotten, die wel degelijk bestaan, worden tegenwoordig weggezet als ‘complottheorie’.

Aanvankelijk was ik van mening dat mijn boeken op Bol verwijderd werden als ‘complottheorie’. Dat kan echter niet de ware beweegreden zijn. Bepaalde publicaties die duidelijk kunnen worden aangemerkt als complotverhalen zijn door Bol namelijk niet verwijderd.

Blijkbaar is er dus een ander probleem met mijn publicaties. Waarschijnlijk storen bepaalde belanghebbenden zich aan wat in mijn boeken beschreven wordt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: