Denisa werd in Eindhoven vol geraakt door waterkanon: ‘Poging tot doodslag’

denisa-werd-in-eindhoven-vol-geraakt-door-waterkanon:-‘poging-tot-doodslag’

25-01-21 05:48:00,

Homepagina » Binnenland » Denisa werd in Eindhoven vol geraakt door waterkanon: ‘Poging tot doodslag’

Foto: Screenshot YouTube/Ongehoord Nederland

in Binnenland
25 januari 2021 12:10

Gisteren maakte de politie op het Museumplein in Amsterdam en in de Eindhovense binnenstad een eind aan protesten tegen de coronamaatregelen. Duizenden betogers waren ondanks een demonstratieverbod bijeengekomen. Bij beide acties werden waterkanonnen, paarden en honden ingezet. In Eindhoven werd ook traangas gebruikt. Er zijn volgens de politie tientallen arrestaties verricht.

Minister Grapperhaus noemde de rellen die tijdens de demonstraties ontstonden ‘crimineel gedrag’. Volgens hem heeft de politie terecht hard opgetreden. Jurist Hans Zijlstra is het niet met hem eens. “Het demonstratierecht wordt met voeten getreden. Demonstraties worden neergeslagen met buitensporig geweld. Grapperhaus, de corona-overtreder van Nederland, durft het nog terecht te noemen,” schrijft hij.

“Wanneer grijpt het parlement in? Ik vermoed dat we Denemarken, Duitsland, Spanje en Italië achternagaan. Je proeft dat de grens wordt bereikt,” voegt hij toe.

Dit is nog niet voorbij

In Eindhoven gebeurde iets opmerkelijks. Daar stond het waterkanon tegenover een groep betogers. Er liepen op een gegeven moment twee mensen langs, waarna de waterwerper op het tweetal werd gericht en een jonge vrouw vol werd geraakt. De Tsjechische Denisa Šťastná werd omver geblazen en knalde vol met haar hoofd tegen het beton bij de Eindhovense Blob.

Op Facebook schrijft ze dat ze een gebroken schedel en zo’n 15 hechtingen heeft. Ze lag vier uur in het ziekenhuis. “Dit is nog niet voorbij,” zei ze erbij. In een ander bericht schrijft ze: “Een gestolen politiewagen, een ontsnapt paard, auto’s die in brand worden gestoken, beveiligingscamera’s die kapot worden geslagen, welkom in Nederland.”

Poging tot doodslag

Haar vriend Michael zegt op Facebook: “Zij doet geen vlieg kwaad en is een schat van een meid. Ze had dood kunnen zijn: schedelbreuk, 15-18 hechtingen, dikke lip, blauw oog en helemaal beurs. We liepen al filmend rustig weg van de commotie en vervolgens probeerde de politie zijn waterkanon vrolijk uit op nog geen 10 meter afstand met een betonnen achtergrond.”

“Ze maakt het nu goed, maar dit is zeker nog niet het einde. We vragen iedereen al het beeldmateriaal toe te sturen zodat wij actie kunnen ondernemen tegen deze poging tot doodslag,” aldus Michael.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: