Gezondheidssysteem in de klauwen van commercialisering en machtsbelangen

gezondheidssysteem-in-de-klauwen-van-commercialisering-en-machtsbelangen

25-01-21 08:27:00,

Gezondheidssysteem in de klauwen van commercialisering en machtsbelangen

www.kla.tv/1798525.01.2021

Gezondheidssysteem in de klauwen van de commercialisering en machtsbelangen

De Duitse psychiater en psychiatriehistoricus Prof. Dr. Klaus Dörner heeft al in 2002 in het Duitse Medisch Tijdschrift aangetoond, dat het Duitse gezondheidssysteem slechts schijnbaar de gezondheid bevordert, […] “maar er in werkelijkheid is, om de vitaliteit van de samenleving uit te bannen”, zo Prof. Dr. Dörner letterlijk. Hij typeert deze commercialisering van bijna alle gebieden van het gezondheidssysteem als dodelijk, omdat daardoor de gezondheid tot dienstverlening, meer bepaald tot handelswaar, verwordt.

Prof. Dr. Dörner zegt verder:

“De concurrentie dwingt tot de ontsluiting van nieuwe markten. Het doel moet zijn: de omvorming van alle gezonde mensen tot zieke mensen, dus tot mensen, die zichzelf mogelijks levenslang, zowel chemisch-fysisch, alsook psychisch, beschouwen als behoeftig aan therapeutische, rehabilitatieve en preventieve manipulatie door deskundigen, om ‘gezond leven’ te kunnen. Dit lukt al vrij goed op het gebied van lichamelijke ziekten, maar nog beter op het gebied van psychische stoornissen, vooral omdat er geen tekort is aan theorieën, die zeggen dat bijna alle mensen niet gezond zijn”.

De omzet van de farmaceutische markt, die in 2019 ongeveer 46,4 miljard euro bedroeg, neemt gestaag toe. Als ons gezondheidssysteem niet op gezondheid, maar op winst is gericht, moet men er helaas van uitgaan, dat de huidige Corona-pandemie hiervan niet is uitgezonderd. Het schijnt ook helemaal in deze lijn te passen, dat in de media momenteel erop wordt gewezen, dat er een griepgolf op komst is, die samen met de Corona-pandemie de mensen dubbel zou belasten. Daarom zou het raadzaam zijn, om zich nu al met een vaccinatie te beschermen tegen de gevolgen van de griep. Hier zou de vraag zijn toegestaan, welke kosten er eigenlijk als gevolg van zo’n vaccinatie ontstaan?
De uitgaven voor een gebruikelijke griepvaccinatie bedragen tussen de 30 en de 60 euro, waarvan de arts ongeveer 8 euro ontvangt voor de uitvoering van de vaccinatie. Dit betekent, dat de kosten van de vaccinampul met één ml vaccin ongeveer 22 tot 52 euro bedragen. Een liter, dat is 1.000 ml, vaccin kost dus ongeveer 22.000 tot 52.000 euro. Dit komt overeen met de waarde van één kilogram goud! Is er nog een gevoel van evenredigheid of verdient de Big Pharma – zoals men zo mooi zegt – “ zich suf”?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: