Ik wil een bekeuring voor wandelen na Sperrzeit – Interessante Tijden

ik-wil-een-bekeuring-voor-wandelen-na-sperrzeit-–-interessante-tijden

25-01-21 05:57:00,

De politie toont haar vriendelijke gezicht (nog)

We gingen even met de hond een luchtje scheppen in Langweer na Sperrzeit. Ditmaal kreeg zelfs een ‘rondje met je hondje’ nog een element van spanning, in dit ’s winters toch al doodstille durp. Ik wil graag nog een Sperrzeit-prent krijgen, om in te kunnen lijsten als aandenken.

De afdruk van de handboeien. Handcuffs still visible

Oom Agent
Op een haar na liep ik nu de Gestapo mis, die reden hier zo rond 21:45 door het dorp. Ze reden hier rond op zoek naar prooi: burgers, die het zouden wagen na Sperrzeit een ommetje te maken in de frisse nachtlucht.

Een Amerikaanse alcoholist-schrijver Charles Bukowski stelde eens: ‘Ik heb niets tegen de politie, maar voel me beter als ze niet in de buurt zijn’…

Ze reden rond in hun nieuw gestickerde politie-auto’s met het SS-logo op de zijdeur.

Althans, iemand wees er op dat hun nieuwe deursticker de vorm heeft van die twee Sieg-runen. Maar misschien is dat net als wanneer je 6 6 6 gaat zien als je teveel Heineken drinkt en het flesje omdraait.

Er zijn al zoveel boodschappen te zien.

Als je dan ook nog alle geheime boodschappen moet ontrafelen, kom je niet meer aan normaal leven toe. En het leven is al zo kort. Het is belangrijker te zien, wat je duidelijk kunt waarnemen, wanneer je ogen geopend zijn.

Nauwelijks wanklanken, behalve dan dat de politie escalerend optrad

Politie: ‘Waarom laat u andersdenkenden aan het woord’.
Veel belangrijker observatie lijkt mij nu: de politie SPEELT nu nog voor gemoedelijke vriend, de Ome/Tante Agent vanuit PR-oogpunt om ‘draagvlak’ te krijgen.

Maar het is ongemeend, opportunistisch van aard. Als de politie bij je komt, gewapend met pistolen om ‘even met je te praten’, dan is dat niet onschuldig bedoeld maar vooral om te tonen dat Big Brother meekijkt.

De nieuwe mediakanalen van ‘verontruste burgers’ blijven zo als paddenstoelen uit de grond schieten. Snelle groeier dankzij een politiebezoek is het kanaal van Flavio Pasquino, reeds bekend van Cafe Weltschmerz.

De agente belde Pasquino om te vragen ‘waarom U andersdenkenden aan het woord laat’ (….) Vrij vertaald uit het Burgermeppers: ‘Waarom schrijft U niet – zoals de rest- de persberichten van de overheid over’.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: