Klimaatbeleid: beheksing en mythologie – Climategate Klimaat

klimaatbeleid:-beheksing-en-mythologie-–-climategate-klimaat

25-01-21 02:22:00,

Eurocommissaris Frans Timmermans. Foto: Shutterstock.

Een bijdrage van Jeroen Hetzler.

Een interessante constatering trof ik onlangs aan op de site van GWPF:

An analysis published by Deutsche Bank sharply criticises the “dishonest debate” with which the EU is selling its “Green Deal” to the people of Europe. The massive risks of the project for prosperity, the economic system and democracy itself should not be concealed, but should be addressed openly. […] The analyst describes it as dubious that the Green Deal is being touted across the board as “a new growth strategy” which would allow the EU to become a “fair and prosperous society.” While this may look good on paper, Heymann writes, in order to achieve carbon neutral by 2050, Europe’s economy and its entire political and legal systems will have to be changed fundamentally. For the time being, the revolutionary consequences of the EU’s climate agenda for everyday life are “still relatively abstract” and for most households “still acceptable.” Soon, however, the path towards climate neutrality will require drastic interventions in the choice of means of transport, the size of housing, the means of heating, the possession of electronic consumer goods, as well as restrictions in the consumption of meat and tropical fruits. And he warns these restrictions and infringements will inevitably trigger “massive political resistance.”

Bron.

Hier lijkt mij geen woord Chinees bij. In de afgelopen jaren is gewaarschuwd voor ernstige inbreuk op ons privé leven door klimaatbeleid en voor de onvermijdelijke massale politieke weerstand. Er is immers slechts gezond verstand nodig en wat basale natuurkundige kennis om de waanzin van dat beleid te beseffen. We kunnen immers vaststellen dat weersafhankelijke en relatief kortlevende welvaartschadelijke energiedragers met een nietige vermogensdichtheid t.o.v. fossiele en kernbrandstof, niet het geëigende middel kúnnen zijn voor energietransitie, laat staan klimaatsturing. Daar red je het nooit mee ondanks alle luchtfietserij over de fantastische welvaartstoename van die primitieve energiedragers. Feest voor de portemonnee, herinnert u zich nog?

Het doet denken aan het progressieve ideaal van het oude Marxisme van welvaart voor allen. Loze beloftes, want dit mondde uit in een fiasco, daarop tirannie, hongersnoden en de nep wetenschap van het Lysenkoïsme volgden. We kennen de dwang van utopische 5-jarenplannen die,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: