Britse professor Frank wil dat uitrol 5G wereldwijd wordt opgeschort wegens gezondheidsrisico’s – Xandernieuws

britse-professor-frank-wil-dat-uitrol-5g-wereldwijd-wordt-opgeschort-wegens-gezondheidsrisico’s-–-xandernieuws

26-01-21 05:56:00,

—————————————————————————————————————————————-

Overheden willen 5G erdoor drukken omdat burgers er 24/7/365 mee kunnen worden gevolgd en gecontroleerd

—————————————————————————————————————————————-

Het aantal wetenschappers dat grote bedenkingen heeft bij de invoering van 5G groeit gestaag. De Britse epidemioloog professor John William Frank van de Universiteit van Edinburgh roept op de uitrol van 5G wereldwijd voorlopig op te schorten, totdat onafhankelijk is bevestigd en bewezen dat de technologie veilig is en geen gevaar vormt voor de gezondheid Tot nu toe baseren de overheden – ook de Nederlandse – zich vrijwel uitsluitend op ‘wij van WC eend’ onderzoeken van (of gesponsord door) de grote Tech bedrijven, en die zullen natuurlijk nooit hun miljardenwinsten in gevaar brengen door hun eigen producten af te keuren.

Professor Frank is niet per se tegen 5G, maar vindt wel dat er veel te weinig onderzoek naar gedaan is. Daarom pleit hij ervoor dat we beter het zekere voor het onzekere kunnen nemen, en de uitrol van de nieuwe systemen voor mobiel dataverkeer voorlopig moeten bevriezen.

Extreem veel extra antennes en nog meer EMF straling

In het Journal of Epidemiology & Community Health wijst Frank – net als veel andere wetenschappers – erop dat het mogelijke gevaar van 5G vooral schuilt in de enorme antenne dichtheid die voor deze zeer hoge frequenties noodzakelijk is. Om de paar lantaarnpalen moet er een nieuwe antenne worden geplaatst, waardoor de mensen aan nog grotere hoeveelheden elektromagnetische straling (EMF) worden blootgesteld. De gezondheidsschade die nu al door bestaande systemen zoals 4G en WiFi kan worden aangericht is onlangs door een Amerikaanse overheidscommissie van experts bevestigd.

De professor onderstreept dat er desondanks bijna geen enkel gedegen epidemiologisch onderzoek naar de impact van 5G op de menselijke gezondheid is verricht. Bovendien maakt 5G niet alleen gebruik van veel hogere frequenties, maar ook van een compleet nieuwe ondersteunende technologie om de enorme hoeveelheden data te kunnen verwerken. De wereldwijd miljarden antennes en signaalversterkers die hiervoor nodig zijn moeten om de 100 tot 300 meter worden geïnstalleerd om 5G te laten werken. Gebieden waar geen antennes mogelijk zijn, worden straks toch gedekt door Amazons toekomstige 3.236 5G-satellieten, en de 12.000 tot 30.000 die Elon Musk in een baan om de aarde wil brengen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: