De politie valt volledig door de mand

de-politie-valt-volledig-door-de-mand

26-01-21 08:37:00,

politie, corona, romeo, rellenNa een paar dagen “rellen” begint het steeds duidelijker te worden dat de politie daar zelf een hoofdrol in speelt.

Mensen die vreedzaam demonstreren krijgen te maken met een waterkanon en net zoals in Amerika kunnen de relschoppers gewoon hun gang gaan.

Zoals te verwachten is het behoorlijk onrustig geweest in ons land na de invoering van de spertijd. Oude Naztijden herleven en net zoals dat in de oorlog gebeurde voert in dit geval de politie orders uit “van hogerhand” zonder daar zelf ook maar een seconde bij na te denken. Voor het nadenken hebben ze tenslotte “meerderen” die dat heel goed kunnen.

Echter, wanneer een lezer een grondige analyse maakt van wat er de afgelopen dagen gebeurde, dan ontstaat er toch wel een confronterend beeld.

Hier volgen de bevindingen van die betreffende lezer (dank!):

Het afgelopen weekend heb ik goed in de gaten gehouden hoe de politie de avondklok zou gaan uitvoeren/handhaven. Mijn bevindingen wil ik graag met jullie delen. Daar ik vorige week nog geen idee had hoe ze dit zouden gaan doen, is het nu een stuk duidelijker geworden na twee avonden. 

Ik zat al te denken aan wegversperringen (zie vorige keer), en dergelijke en inderdaad zoiets hebben ze bij “De Lucht” inderdaad gedaan met het opzetten van een fuik. Wat was daar ineens een politie op de been. Ieder die daarlangs reed werd naar de kant gehaald. Waar het de eerste avond nog relatief rustig bleef, zag ik op de tweede avond een geheel ander patroon. Het begon al NA de protesten (die in mijn optiek geheel terecht zijn) op zondagmiddag in Eindhoven waar winkels vernield en geplunderd werden. En daar ben ik het uiteraard niet mee eens! Wat me daarbij opviel was dat het een Jumbo SUPERMARKT betreft, en daar supermarkten gewoon open zijn, als je echt iets nodig hebt, had je bijvoorbeeld een kledingwinkel geplunderd, maar daar ging het klaarblijkelijk dus niet om. Het was gewoon vernielen, rellen en jatten om het vernielen, rellen en jatten! Eenzelfde als we in de Verenigde Staten hebben kunnen zien! Dit om mensen die oprecht demonstreerden in een kwaad daglicht te stellen! Om de opinie die richting de meerderheid ging die hier mee eens was te keren! Veel mensen gooien de twee groepen op een hoop!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: