Joe Biden Keizer, door Thierry Meyssan

joe-biden-keizer,-door-thierry-meyssan

26-01-21 11:19:00,

President Biden’s conditie zal hem niet toestaan te regeren. Een groep militanten bereidt zijn beslissingen al voor. Ver verwijderd van zijn verkiezingsprogramma, heeft hij wetsbesluiten ondertekend die de “woke”-cultuur vertegenwoordigen en hem wegvoeren van de meerderheid van zijn medeburgers. Er kan echter niets aan gedaan worden, de extreem-linkse groepen hebben al tegen hem gedemonstreerd. De Verenigde Staten verzinken in verdeeldheid.

JPEG - 51.5 kB

De inauguratietoespraak van president Biden van 20 januari 2021 zat vol goede bedoelingen, maar spreekt de feiten niet zozeer tegen als wel zichzelf [1].

Het was een ode aan de democratie en een oproep tot nationale eenheid.

Zijn voorganger en de kiezers van zijn voorganger ervan beschuldigen tegen de democratie te zijn, was grotesk van een man die via ondemocratisch kiesrecht werd verkozen. Er zij aan herinnerd dat het tellen van de stemmen op vele plaatsen achter gesloten deuren plaatsvond, zonder toeschouwers of waarnemers, zoals in een dictatuur. En passant is het stilzwijgen van de “democratische” staten uiterst schokkend.

Bovendien was er iets surrealistisch aan het oproepen tot nationale eenheid, ten overstaan van een bevoorrechte wijk van de bevoorrechten, onder de bescherming van 25.000 gewapende mannen.

Wat de rest van de toespraak betreft, deze was een aankondiging van de terugkeer van het imperialisme en de rechtvaardiging daarvan door het Amerikaanse exceptionalisme. President Biden zei, “We zijn een grote natie. We kunnen raciale rechtvaardigheid bereiken en Amerika weer de grootste kracht voor het goede in de wereld maken. Afghanen, Irakezen, Libiërs, Syriërs, Jemenieten en Libanezen zullen dat op prijs stellen.

Dit alles is niet nieuw, maar men dacht dat de nachtmerrie van het imperialisme voorbij was.

Wat Joe Biden al heeft gedaan

Joseph Robinette Biden Jr. (78) ging meer dan een halve eeuw geleden de politiek in. Hij heeft zeven termijnen als senator (1973-2009) en twee termijnen als vicepresident (2009-2017) gediend.

Als verkozen ambtenaar van Delaware nam hij deel aan de operaties van de Verenigde Staten tegen belastingparadijzen waarover zij geen zeggenschap heeft. Het doel was de houders van kapitaal te dwingen dit over te brengen naar wat het grootste belastingparadijs ter wereld is geworden: Delaware.

Tijdens al zijn mandaten verdedigde hij vooral de belangen van het Pentagon.

Tijdens de oorlogen in Joegoslavië ijverde hij voor de bewapening van de Bosnische Moslims en steunde hij het optreden van het Arabisch Legioen van Osama bin Laden en dat van de Saoedische en Iraanse troepen [2].

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: