Lockdown-protesten woeden in 25 steden in heel Nederland – Politie vecht terug met waterkanonnen, mishandeling en massa-arrestaties

lockdown-protesten-woeden-in-25-steden-in-heel-nederland-–-politie-vecht-terug-met-waterkanonnen,-mishandeling-en-massa-arrestaties

26-01-21 08:47:00,

Ongeveer 240 mensen zijn gearresteerd omdat de onrust zich verspreidde over minstens 10 gemeenten in heel Nederland, waarbij de oproerpolitie waterkanonnen, wapenstokken, honden en paarden gebruikte om ongeoorloofde anti-lockdown-bijeenkomsten en rellen te breken.

De politie werd zondag voor de tweede dag op rij geconfronteerd met menigten die de avondklok tartten in Den Haag, Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Venlo, Stein, Roermond, Oosterhout, Breda en elders in het land.

Alleen al in Amsterdam zaten minstens 190 mensen, onder wie minderjarigen, vast, waar volgens lokale media zo’n 1.500 demonstranten bijeenkwamen op het centrale Museumplein.

Terwijl de meeste demonstranten vreedzaam waren, sommigen zaten op een veld met hun spandoeken, verklaarden de autoriteiten dat de hele bijeenkomst illegaal was volgens de huidige Covid-lockdown-regels, en de politie verspreidde hen met geweld middels waterkanonnen en wapenstokken.

In Eindhoven kwamen honderden demonstranten in botsing met de politie, waarbij ze vuurwerk en stenen naar agenten en politiebusjes bekogelden, terwijl bereden agenten de menigte aanvielen en traangas gebruikten tegen de demonstranten.

Ondertussen probeerde een groep relschoppers in Enschede ramen in te slaan bij het Medisch Spectrum Twente, waardoor het ziekenhuis gedwongen werd om extra beveiliging te vragen.

Anti-covid-measure rioters in the Dutch city of Enschede appear to have attacked a hospital. https://t.co/Jfqrq5xWKk

— Matt Steinglass мы живем в мертвящей пустоте (@mattsteinglass) January 24, 2021

Later op de avond waren er meerdere branden in de straten van Den Haag, waarbij relschoppers naar verluidt een politiemotor in brand hadden gestoken nadat ze een agent hadden gedwongen te vluchten.

Anti-covid-measure rioters in the Dutch city of Enschede appear to have attacked a hospital. https://t.co/Jfqrq5xWKk

— Matt Steinglass мы живем в мертвящей пустоте (@mattsteinglass) January 24, 2021

JUST IN – Violent anti-lockdown protests in several cities in the #Netherlands, protesters set fire to a police motorcycle in The Hague.pic.twitter.com/YSlLGFB5Iu

— Global.TV (@GlobalTelevsion) January 25, 2021

De burgemeester van Venlo werd gedwongen een noodbevel uit te vaardigen, nadat een weerbarstige menigte door de straten zwierf, winkelpuien insloeg, vuurwerk afvuurde en stenen gooide.

JUST IN – Violent anti-lockdown protests in several cities in the #Netherlands,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: