Microsoft wil dode mensen terugbrengen als ‘chatbots’

microsoft-wil-dode-mensen-terugbrengen-als-‘chatbots’

26-01-21 06:50:00,

in Buitenland
26 januari 2021 19:00

Microsoft heeft een patent toegewezen gekregen dat rechtstreeks uit een aflevering van de dystopische serie Black Mirror lijkt te komen. Het patent stelt het bedrijf in staat om dode mensen te veranderen in AI-chatbots. Zo’n chatbot zou gebouwd worden aan de hand van afbeeldingen, de stem, social mediaberichten en andere persoonlijke informatie. Middels stemcommando’s of tekstberichten zou je vervolgens een gesprek kunnen voeren met de chatbot.

Volgens het patent kan de chatbot eruit komen te zien als een ‘historisch figuur, een beroemdheid, een vriend of familielid, of als de gebruiker zelf’. Dit doet heel sterk denken aan de aflevering ‘Be Right Back’ uit de serie Black Mirror, waarin een man om het leven komt bij een auto-ongeluk en zijn vriendin hem terugbrengt in de vorm van een kunstmatige intelligentie die praat en zich gedraagt als haar geliefde.

De transhumanistische elite droomt ervan om onsterfelijkheid te bereiken door het bewustzijn na de dood te uploaden naar een computer. In zijn boek ‘The Age of Spiritual Machines’ voorspelt futurist Ray Kurzweil dat mensen in 2045 hun bewustzijn kunnen opslaan op een computer en dat voor het eind van de eeuw lichamen worden vervangen door machines.

Niet te onderscheiden

We kunnen lichamen maken met behulp van nanotechnologie, we kunnen virtuele lichamen maken en een virtuele werkelijkheid die niet te onderscheiden is van de echte werkelijkheid. De virtuele lichamen zullen net zo gedetailleerd en overtuigend zijn als echte lichamen, zei Kurzweil.

Hij maakte duidelijk dat zulke technologie alleen beschikbaar zal zijn voor de rijke elite en dat de rest van de mensheid een soort slavenklasse zou worden of helemaal zou worden weggevaagd. De toekomst lacht ons tegemoet.

[Summit News]

4.4
14
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
Black Mirror chatbot elite Microsoft

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: