“Pfizer Covid-19 vaccin is veel minder effectief” – slechts 29 procent – Frontnieuws

“pfizer-covid-19-vaccin-is-veel-minder-effectief”-–-slechts-29-procent-–-frontnieuws

26-01-21 09:30:00,
© Arne Müseler (CC BY-SA 2.0)
Het Covid-19 vaccin (Comirnaty) van Biontech/Pfizer is slechts 29 procent effectief in plaats van 95, verklaart Peter Doshi, een specialist in geneesmiddelenveiligheid.

Het is de taak van de onafhankelijke media om de autoriteiten en de ondernemingen nauwlettend in het oog te houden. Informatie die afkomstig is van serieuze en deskundige bronnen mag niet worden onderdrukt omdat zij het vertrouwen in de actuele globale vaccinatiecampagnes zou kunnen ondermijnen. De mainstream media hebben nog niet bericht over de volgende analyse van de internationaal vermaarde regelgevingsdeskundige Peter Doshi, die reeds in januari in het British Medical Journal is gepubliceerd.

De Biontech/Pfizer studie omvatte meer dan 40.000 deelnemers. Ongeveer de helft werd gevaccineerd, terwijl de anderen een placebo kregen. Na twee maanden, meldde Pfizer 170 mensen die Covid-19 hadden. Acht van hen bevonden zich in de gevaccineerde groep en 162 in de niet-gevaccineerde placebogroep. Op basis van deze 8:162 ziekteverhouding rapporteerde Pfizer een relatieve werkzaamheid van 95 procent, meldt Infosperber.

Ruim twintig keer meer zieke mensen dan gemeld

Doshi heeft sindsdien niet alleen de Pfizer studie in de New England Journal of Medicine geanalyseerd, maar ook verschillende rapporten van in totaal ongeveer 400 pagina’s die Pfizer bij de Amerikaanse vergunningverlenende instantie Food and Drug Administration (FDA) heeft ingediend. Hieruit blijkt dat veel meer deelnemers aan de studie ziek werden dan de 170 die in de studie werden geëvalueerd. In feite werden, naast de 162, nog eens 3410 deelnemers aan de studie oftewel meer dan twintig keer zoveel ziek.

Alle 3410 vermeden personen leden aan symptomen van Covid-19, maar Pfizer heeft deze gevallen niet in aanmerking genomen omdat de PCR-test voor hen geen positief resultaat opleverde. In haar eigen verslag heeft de FDA gespecificeerd hoe deze “in totaal 3410 gevallen van vermoedelijke maar onbevestigde Covid-19” over de studiepopulatie waren verdeeld: 1594 kwamen voor in de gevaccineerde groep en 1816 in de placebogroep van niet-gevaccineerden.

Voor doeltreffendheidsdeskundige Peter Doshi is het duidelijk:

Met twintig keer meer verdachte dan bevestigde gevallen kunnen deze Covd-19 verdachte gevallen niet worden genegeerd alleen omdat er geen positief PCR-testresultaat was. Als alle testdeelnemers met Covid-19-symptomen worden meegerekend, is de effectiviteit van Pfizer’s Comirnaty-vaccin slechts 19 procent (1).  » Lees verder

%d bloggers liken dit: