Technische briefing Gezondheidsraad moet terug op agenda Tweede Kamer – StralingsBewust.info

technische-briefing-gezondheidsraad-moet-terug-op-agenda-tweede-kamer-–-stralingsbewust.info

26-01-21 09:34:00,

– Klim in de pen, schrijf een mail en laat nog deze week je stem horen! –

Tot onze grote verbazing ging de Technische Briefing door de Gezondheidsraad over hun Advies 5G en Gezondheid in de commissievergadering van VWS op 10 december 2020 op het laatste moment niet door. Dit zou een uitgebreide inhoudelijke briefing zijn over het advies, waarbij de Kamerleden vragen konden stellen. Er stond een uur voor gepland.

Bij navraag bij de griffie bleek dat de briefing was geannuleerd omdat er zich te weinig Kamerleden voor hadden opgegeven. Er moeten minimaal 4 deelnemers zijn om de bijeenkomst door te kunnen laten gaan en blijkbaar was er niet voldoende belangstelling bij de Kamerleden.

Weggestopt in een overvolle agenda

In plaats van een inhoudelijke technische briefing van een uur wordt nu alleen de teleurstellende Kabinetsreactie op het Advies van de Gezondheidsraad op maandag 1 februari besproken tijdens een overvolle agenda van de vaste commissie van VWS (agendapunt nummer 19 van de 39 agendapunten).

Oftewel, er blijft nu zeer weinig ruimte over om een serieuze discussie te hebben over de gezondheidsrisico’s van 5G en het advies van de Gezondheidsraad. Het lijkt nu vooral een formaliteit die er even snel doorheen gejaagd moet worden.

Technische briefing moet terug op de agenda

Vanwege de ernstige gezondheidsrisico’s van 5G (en straling in het algemeen) vinden wij het van groot belang dat de technische briefing van de Gezondheidsraad opnieuw op de agenda wordt gezet en dat de verantwoordelijke Kamerleden dit onderwerp inhoudelijk gaan bespreken.

Namens de Gezondheidsraad was o.a. voorzitter Hans Kromhout als spreker gepland. We zijn nog steeds heel benieuwd naar wat hij wilde gaan vertellen, aangezien hij zich vorig jaar zeer kritisch heeft uitgelaten over de blootstellingsnormen en veiligheid van 5G (zie ons eerdere artikel hierover).

Daarnaast heeft de Gezondheidsraad in haar Advies 5G en Gezondheid duidelijke kritische kanttekeningen geplaatst. Zij stelde o.a. dat gezondheidsrisico’s niet uitgesloten konden worden en dat er voorzorg toegepast dient te worden. Daarnaast adviseerde zij om de 26 GHz frequentie voorlopig niet te gaan benutten, aangezien er nog geen onderzoek is gedaan naar de effecten van deze veel hogere frequenties op de gezondheid.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: