13.000 bewoners van verpleeghuizen in New York en bijna de helft van het personeel weigeren het COVID-19-vaccin

13.000-bewoners-van-verpleeghuizen-in-new-york-en-bijna-de-helft-van-het-personeel-weigeren-het-covid-19-vaccin

27-01-21 10:51:00,

New York zal ongebruikte COVID-19-vaccins opnieuw toewijzen nadat meer dan tienduizend verpleeghuisbewoners en bijna de helft van de stafleden de prik hebben geweigerd, aldus Gareth Rhodes, een lid van de COVID-19 Response Task Force van gouverneur Andrew Cuomo.

Rhodes zei dat van de 70.000 bewoners van verpleeghuizen er 57.000 zijn gevaccineerd, terwijl 13.000 hebben geweigerd. Ondertussen hebben van de 89.000 verpleeghuispersoneel er 41.000 geweigerd.

In totaal zijn tot dusver 105.000 eerste doses van het vaccin in verpleeghuizen gebruikt, terwijl er nog 120.000 doses over zijn.

“We gaan degenen die worden gebruikt in het langetermijnfaciliteitsprogramma opnieuw toewijzen aan het staatsprogramma, maar we zullen ervoor zorgen dat de bewoners die het willen innemen en het personeel dat het wil innemen, hun doses kunnen reserveren. ”, Zegt Cuomo, die in juli onder vuur kwam te liggen omdat hij verpleeghuizen opdracht had gegeven corona virus patiënten uit ziekenhuizen op te nemen.

De herverdeling komt meer dan een week nadat New York onder de loep kwam te liggen ​​vanwege afgedankte vaccins – met ambtenaren die de regelgeving veranderden die vereiste dat extra doses moesten worden weggegooid.

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

In een brief van maandag aan Alex Azar, secretaris van Volksgezondheid en Human Services, riep Cuomo de federale overheid op om de vaccinvoorziening op te voeren, bewerend dat Azar ten onrechte beweerde dat doses in de reserve zouden worden gehouden, terwijl ze in feite aan staten werden verdeeld.

I’m demanding @HHSGov Secretary Alex Azar explain his false claim that reserve vaccine doses would be shipped to states—when in fact the fed gov had ALREADY distributed all of those doses and will not be increasing the supply. pic.twitter.com/71uIx2FOq6

— Andrew Cuomo (@NYGovCuomo) January 18, 2021

New York heeft ongeveer 1,2 miljoen doses ontvangen, waarvan er ongeveer 860.000 zijn toegediend. Het cijfer is exclusief shots die zijn toegewezen aan verpleeghuizen, terwijl de CDC beweert dat New York 1,8 miljoen doses heeft ontvangen.

Cuomo heeft vorige week de injecties uitgebreid tot iedereen van 65 jaar en ouder, maar heeft herhaaldelijk volgehouden dat de staat lang niet genoeg doses heeft om iedereen te dekken die nu in aanmerking komt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: