Avondklok leidt tot gevangenisoproer – Transitieweb

avondklok-leidt-tot-gevangenisoproer-–-transitieweb

27-01-21 02:10:00,

De regering zet de samenleving stap voor stap verder op slot. Ze decimeert de middenstand, pest de boeren van hun land af en vernietigt de toekomst van grote groepen jongeren. De avondklok maakt vervolgens definitief duidelijk dat de samenleving in een gevangenis is veranderd. Is het een wonder dat de vlam dan in de pan slaat?

Oproer tegen avondklok

De beelden uit Eindhoven, Den Bosch. Den Haag en al die andere plaatsen, zijn afschuwelijk, laat daar geen misverstand over zijn. Vernielingen, geweld, plunderingen. En daartegenover een politiemacht die alle geweldsregisters opentrekt. Ook afschuwelijk.

Nu de vraag: zijn degenen die dit oproer begonnen de schuldigen? Of degenen die deze oproerkraaiers negen maanden lang zonder vorm van proces en zonder schuld in een gevangenis opsloten?

Je kunt zeggen dat ze allebei schuldig zijn. Maar mijn opvatting is dat de hoofdschuldigen in Den Haag zitten. En wat verder weg in Brussel en Washington. Daar resideren de architecten van deze verwoestende Great Reset.

Wat nu?

Er wordt inmiddels opgeroepen niet meer te demonstreren zag ik tot mijn verbazing. Dat is capituleren. We moeten juist wel demonstreren en protesteren, maar zodanig dat provocateurs en relbeluste demonstranten geen kans krijgen.

Er zijn heel veel mensen die dolgraag willen demonstreren, maar terugschrikken voor de dreiging van geweld. De regering weet dit maar al te goed. Flink wat geweld schrikt het protest af.

Essentieel is dus te zorgen dat geweld geen kans krijgt. Niet van de kant van de overheid en ook niet van de kant van de demonstranten.

Bloemen leggen, wat organisator Frank Ruesink komende zondag op een aantal plekken wil gaan doen, is misschien wel een aardig idee, maar zeker geen alternatief voor een krachtig demonstratief protest.

En het is weer iets op een centrale plek in een stad. Weer locaties waar de demonstranten als sitting ducks op een kluitje gaan zitten, vaak met een al vooraf opgestelde politiemacht daaromheen. Een recept voor narigheid.

En ik weet het niet hoor….. Bloemen leg je toch op een graf? Of op de plek waar iemand slachtoffer is geworden van zinloos geweld? Gaan we nu bloemen leggen op het graf van onze vrijheid? Ook dat is capituleren.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: