Covid-antilichamen uit Zweden: de grafiek waarvan ze niet willen dat u deze ziet

covid-antilichamen-uit-zweden:-de-grafiek-waarvan-ze-niet-willen-dat-u-deze-ziet

27-01-21 03:54:00,

Hier is een grafiek die niet in de massamedia wordt getoond, en ik weet zeker dat al degenen die willen dat je bang blijft voor covid, niet willen dat je het ziet. Het toont het aandeel van de geteste populatie met antilichamen tegen covid in Zweden, week na week, beginnend in de 28e week van 2020 (de eerste week waarvoor de Zweedse volksgezondheidsautoriteit gegevens verstrekt over het aandeel van positieve tests).

Er is zoveel dat interessant is aan deze grafiek. Zoals ik al zei, het begint in week 28, met andere woorden begin juli, rond de tijd dat de eerste Zweedse covid-golf het dieptepunt bereikte. Destijds dacht ik persoonlijk dat dit te wijten was aan het feit dat genoeg van de bevolking immuniteit tegen covid had ontwikkeld, maar we weten nu dat dat verkeerd was. Het was eerder te wijten aan seizoensinvloeden – met andere woorden, de zomer zorgde ervoor dat covid verdween.

Het percentage dat positief testte op antistoffen was begin juli 15%. Het bleef een paar weken stabiel en begon toen te dalen, zoals we zouden verwachten, aangezien het aantal nieuwe infecties op dat moment erg laag was. Je lichaam blijft na een infectie over het algemeen niet voor altijd antilichamen aanmaken, maar ze nemen af. Dit betekent natuurlijk niet dat de immuniteit afneemt, zoals ik een tijdje geleden op deze blog heb besproken. Hoewel de actief antilichaam producerende cellen verdwijnen, blijven er geheugencellen over, klaar om op korte termijn te worden geactiveerd als u opnieuw wordt blootgesteld aan de ziekteverwekker.

Na een eerste afname stabiliseerde het aandeel met antilichamen zich in augustus op ongeveer 10% en bleef dat tot oktober, toen het begon te stijgen, in lijn met het begin van de tweede golf. En het is tot nu toe letterlijk elke week, de hele herfst en winter, met een procentpunt of twee gestegen. In de tweede week van januari 2021 had 40% van de geteste personen in Zweden antilichamen tegen covid.

Grappig genoeg hebben de reguliere media tot dusverre relatief weinig interesse getoond in het publiceren van dit verbazingwekkende feit. Ik heb de meeste van mijn statistieken gekregen van SVT, de Zweedse openbare omroep. Ze hadden gegevens verstrekt over het aandeel antilichamen in Stockholm tot een maand of twee geleden,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: