Zorgmedewerker Tim sterft na tweede dosis coronavaccin

zorgmedewerker-tim-sterft-na-tweede-dosis-coronavaccin

27-01-21 07:48:00,

Ik ben nog nooit zo blij geweest om een prik te halen, schreef zorgmedewerker Tim Zook op 5 januari in een bericht op Facebook. Hij plaatste er een foto bij van de pleister op zijn arm en zijn vaccinatiekaart. “Ik ben nu volledig gevaccineerd nadat ik mijn tweede dosis van Pfizer heb gehad,” aldus Tim, die werkte als röntgentechnicus in een ziekenhuis in Santa Ana in Californië.

Enkele uren na de inenting kreeg de 60-jarige Tim last van zijn maag en had hij moeite met ademen. Zijn collega’s brachten hem naar de spoedeisende hulp. “Moet ik me zorgen maken?” sms’te zijn vrouw Rochelle. “Nee, absoluut niet,” schreef hij terug.

Artsen dachten dat hij corona had, maar hij testte meerdere keren negatief. Het ging van kwaad tot erger en uiteindelijk moest hij zelfs in coma worden gebracht. Zijn bloeddruk daalde en hij werd overgebracht naar een ander ziekenhuis.

Gezond

“Ik werd vrijdag gebeld met de mededeling dat zijn nieren het begaven en dat hij moest dialyseren omdat hij anders zou kunnen sterven,” zei Rochelle. Later die dag overleed Tim.

“Wij geven geen enkel farmaceutisch bedrijf de schuld,” zei ze tegen de krant Orange County Register. “Mijn man werkte 36,5 jaar in ziekenhuizen en geloofde in vaccins. Maar als iemand 2,5 uur na het vaccin klachten krijgt, dan is dat een bijwerking. Wat kan er anders zijn gebeurd? We willen dat het volk te horen krijgt wat er is gebeurd met Tim, zodat hij niet voor niets is gestorven.”

Hij had een hoge bloeddruk, maar daar slikte hij medicijnen voor. Hij was iets te zwaar, maar verder gezond, aldus Rochelle. Ze vertelde dat hij nooit eerder in het ziekenhuis was opgenomen en nauwelijks ziek werd.

130 sterfgevallen

Het sterfgeval is gemeld bij het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS). Het duurt waarschijnlijk nog maanden voordat de doodsoorzaak bekend is. De familie van Tim wil dat farmaceuten meer onderzoek doen.

In Californië loopt al een onderzoek naar een 56-jarige man die op 21 januari overleed kort nadat hij het coronavaccin had genomen. In 2021 zijn bij het VAERS al meer dan 130 meldingen binnengekomen van sterfgevallen na inenting tegen corona.

Experts waarschuwen dat het ‘vaak erg moeilijk is’ om vaccinaties rechtstreeks te linken aan sterfte.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: