Zwitserland houdt referendum om de regering de macht te ontnemen om lockdowns op te leggen/ 26/01/2021 door EraOfLight

zwitserland-houdt-referendum-om-de-regering-de-macht-te-ontnemen-om-lockdowns-op-te-leggen/-26/01/2021-door-eraoflight

27-01-21 12:31:00,

 Zwitserland houdt referendum om de regering de macht te ontnemen om lockdowns op te leggen

26/01/2021 door EraOfLight

Door gebruik te maken van een unieke bepaling in hun grondwet, hebben campagnevoerders in Zwitserland voldoende handtekeningen verzameld om een ​​nationaal referendum af te dwingen om de regering te strippen van zijn bevoegdheden om pandemiegerelateerde lockdown-maatregelen op te leggen.

De groep Vrienden van de Grondwet heeft 86.000 handtekeningen verzameld om in het hele land te kunnen stemmen over de intrekking van de COVID-19-wet van de regering van 2020, die in september werd aangenomen, meldt Business Insider.

De Zwitserse grondwet voorziet in een vorm van directe democratie waarbij burgers een referendum kunnen uitschrijven om wetten van het parlement ongedaan te maken als ze in 100 dagen 50.000 handtekeningen kunnen verzamelen.

Nu deze eis ruimschoots is overschreden, wordt de stemming in juni verwacht.

Vorige week kondigde de Zwitserse regering strengere beperkingen aan om de verspreiding tegen te gaan van nieuwe COVID-19-varianten die naar verluidt voor het eerst in Groot-Brittannië waren ontdekt.

Zij sloot winkels die “niet-essentiële” voorraden verkopen, beperkte privébijeenkomsten tot vijf personen en gaf bedrijven opdracht werknemers op te dragen waar mogelijk thuis te werken of te eisen dat het personeel maskers draagt.

Ze verlengden ook de sluiting van restaurants en van culturele en sportlocaties tot eind februari, meldt Reuters.

Christoph Pfluger, bestuurslid van Vrienden van de Grondwet, zei dat de groep gelooft dat de regering “van de pandemie gebruik maakt om meer controle en minder democratie in te voeren”.

De groep verklaarde ook dat de COVID-19 wet “disproportioneel” en “aantoonbaar ineffectief” is, terwijl anderen verklaarden dat het de regering te veel macht geeft om een “verplicht systeem met slecht geteste vaccins” af te dwingen.

Pfluger zei volgens The Local: “Het succes van het referendum zou een oproep zijn aan de autoriteiten om de uiterste voorzichtigheid te betrachten bij de vaccinatiecampagne en er zelfs een moratorium op in te stellen.”

Dit debat in Zwitserland komt in het kielzog van verschillende studies die de onevenredige schade bevestigen die aan individuele levens en aan de samenleving als geheel wordt toegebracht door de invoering van lockdowns.

Newsweek magazine berichtte onlangs over een door vakgenoten beoordeelde studie van de Stanford Universiteit waarin werd geconcludeerd dat zij “geen duidelijk,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: