DIE ZWEITE WENDE? – door Karel Nuks – CSTV

die-zweite-wende?-–-door-karel-nuks-–-cstv

28-01-21 09:36:00,

In de nacht van 12 op 13 augustus 1961 startte de bouw van de Berlijnse Muur. De Berlijnse Muur omringde West-Berlijn en bleef overeind tot 9 november 1989. Het was, naast het IJzeren Gordijn, het symbool van de scheiding van het Vrije Westen en de totalitaire Sovjet-Unie. Het duurde 28 jaar voor de onderdrukte bewoners van de DDR zich niet langer door de Muur lieten tegenhouden. Hongarije opende het IJzeren Gordijn en een massale uitstroom kwam op gang. Dit was het begin van het einde voor het Oostblok.

West- en Oost-Duitsland werden herenigd, een gebeurtenis die bekend staat als Die Wende en het eind van het totalitaire Oostblok.

TOTALITAIRE TERREUR

Net als de burgers van het voormalig Oostblok destijds, gaan nu burgers wereldwijd gebukt onder een totalitaire terreur. Deze is op alle vlakken vergelijkbaar met die in het Oostblok destijds. Sterker nog, op sommige vlakken verbleken de Oostblokregimes met de huidige. Een avondklok kende de DDR bijvoorbeeld niet. ‘Afgeschaalde zorg’ of gesloten scholen en bedrijven ook niet. Honecker en zijn kompanen zouden zich verdringen om de nieuwste maatregelen van führer Rutte te bestuderen. Hoe deze fascist zijn SD en SS aanstuurt wordt duidelijk wanneer je de beelden op tv en internet bekijkt wanneer hij zijn beulen afstuurt op mensen die niks anders willen dan normaal leven.

Demonstraties worden met barbaars Middeleeuws geweld neergeslagen. Weerloze mensen worden in elkaar geramd, omvergereden, door SS-troepen te paard meedogenloos belaagd. De inzet van Gestapo-provocateurs is standard operating procedure. En om het geheel feestelijk af te toppen, toont de msm op triomfantelijke wijze hoe het regime ‘de orde bewaart’. Ook dit soort optreden is eigen aan totalitaire regimes. Treedt buitengewoon wreed en onmatig op bij de kleinste vergrijpen. ‘Regeer door angst’, was dat geen uitspraak van Machiavelli?

HET OFFER DAT BLIJMOEDIG GEBRACHT MOET WORDEN

Honderdduizenden wacht werkeloosheid en een armoedeval. Tienduizenden ondernemers zien hun faillissement naderen of zijn al failliet. Honderdduizenden andersdenkenden staren in de afgrond van het sociaal isolement. Honderden miljoenen ondergaan gentherapie via een vaccinatie die al overbodig is wegens nieuwe, volgens het regime nog veel engere varianten. Wat dat betekent voor latere generatie? Ach, dat zien we dan wel weer. Miljoenen jongeren zien hun toekomst in rook opgaan. Honderdduizenden krijgen wegens de afgeschaalde zorg niet de zorg die ze nodig hebben.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: