Mail aan alle 150 Tweede Kamerleden verzonden met oproep om dossier straling op te pakken – StralingsBewust.info

mail-aan-alle-150-tweede-kamerleden-verzonden-met-oproep-om-dossier-straling-op-te-pakken-–-stralingsbewust.info

29-01-21 11:23:00,

Vanmorgen hebben we vanuit Stralingsbewust Wonen onderstaande mail naar alle 150 Tweede Kamerleden gestuurd. Aanleiding hiervoor was dat de inhoudelijke technische briefing op 10 december 2020 was geannuleerd vanwege gebrek aan belangstelling bij Tweede Kamerleden. Op 1 februari hebben ze een nieuwe kans om tijdens de vergadering van de vaste Kamercommissie VWS bij agendapunt 19 alsnog het ‘dossier straling’ serieus op te gaan pakken. (Zie ons eerdere bericht.)

Daarnaast was dit een mooie gelegenheid om hen nog even te herinneren aan het boek en de brief die ze op 12 januari 2021 van ons ontvangen hebben (met dank aan de vele donateurs). De reacties vanuit de Tweede Kamer zullen we op deze website openbaar delen, zodat we weten op welke politieke partijen we moeten gaan stemmen op 17 maart a.s.

Gezondere aanpak stralingsrisico’s

Aan de voorzitter en alle leden van de Tweede Kamer

Op 12 januari jl. ontving u allen een vrolijk ingepakt pakketje met daarin onze brief en een bijzonder discussie-boek met de titel ‘Straling van alle kanten bekeken’.

In onze brief staan 8 oproepen aan u voor een ‘Gezondere aanpak stralingsrisico’s’, want dat is echt hard nodig. De verpakking was weliswaar vrolijk, maar de inhoud is eigenlijk triest en vraagt om uw urgente actie. Gelukkig kregen wij al een aantal bemoedigende reacties vanuit de Tweede Kamer, maar uw aller inzet is noodzakelijk!

Bijgaand kunt u de digitale versie van onze brief en de oproepen lezen. Ter aanvulling daarop willen wij u attenderen op een nieuwe kans voor u als volksvertegenwoordiger om het dossier straling op te pakken.

Dossier straling
Ja, wij weten dat het ‘dossier straling’ politiek moeilijk ligt. Dat was en is de toeslagaffaire ook en die herhaling willen we toch niet? Realiseert u zich dat het dossier straling inmiddels in Nederland ook duizenden zwaar gedupeerden (en hun betrokken gezinsleden) betreft?

Volgens schattingen zijn er zelfs meer dan een half miljoen Nederlanders met gezondheidsklachten door straling. Deze klachten worden vaak ten onrechte gezien als SOLK (somatisch onverklaarde lichamelijke klachten), waardoor mensen maar blijven dwalen in het medische circuit. Dit betekent tevens een onnodige belasting van onze gezondheidszorg.

Het dossier straling bestaat inmiddels ook uit tientallen suïcides, echtscheidingen, verlies van inkomen en werk,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: