Nieuwe trend: Manifestaties zoals Free Your Mind geannuleerd – De Lange Mars Plus

nieuwe-trend:-manifestaties-zoals-free-your-mind-geannuleerd-–-de-lange-mars-plus

29-01-21 08:52:00,

De organisatie van de Free Your Mind annuleert de manifestatie van zaterdag op het Malieveld in Den Haag. Geheel in stijl van de overheidsoptredens van de laatste tijd kwam de gemeente Den Haag op het aller laatste moment met aanvullende voorwaarden, vergelijkbaar met die van Amsterdam vanwege de demo op zondag 17 januari. Demonstraties en manifestaties schijnen niet meer te mogen in het Nieuwe Normaal.

Ambtsmisbruik

De organisatie The Spiritual Alliance stelt dat de overheid ambtsmisbruik pleegt door voorwaarden te stellen waarvoor zij niet zijn bevoegd. Den Haag eist dat op het 7 hectare grote Malieveld maximaal 100 deelnemers komen. Deze eis doet de organisatie af als een valstrik. Dat zou betekenen dat de politie honderden misschien wel duizenden mensen terug zou sturen de kans op escalatie met de politie vergroten.

Van Den Haag mag ook geen muziek worden gedraaid. Hun argument is dat er dan geen 1,5 meter afstand mogelijk is.

De organisatoren vinden dat de overheid ambtsmisbruik pleegt “door voorwaarden te stellen waartoe ze niet bevoegd is’. De gemeente heeft immers als taak het faciliteren van bijeenkomsten en aangezien er nog vrijheid van vergadering is, een grondrecht, mogen ze dit niet zo maar tegenwerken.

Tendens

We kunnen een nieuwe overheidstendens zien. Demonstraties, bijeenkomsten van mensen die hun recht op vrije meningsuiting benutten en het recht op vergadering lijken feitelijk te zijn verboden. De demissionaire dictatuur trekt haar sporen door Nederland.

Ook de demo van 17 januari in Amsterdam in het kader van Nooit meer Rutte is destijds niet door gegaan doordat de burgemeester met aanvullende eisen kwam. Toen eisten de overheidsdienaren dat maximaal 500 mensen zich zouden mogen verzamelen in het Westerpark in plaats van op het Museumplein.

Het zijn de spelletjes van de macht die als een kat de muisjes die willen manifesteren vangt in allerlei onrealistische regeltjes.

Het schijnt dat de gemeente Apeldoorn het ‘koffie drinken’ dat stond gepland voor zondag ook heeft verboden. Net zoals Halsema dat deed in Amsterdam afgelopen zondag 24 januari en de ME een ware orgie van geweld liet uitvoeren.

Het traliewerk van het gevangeniscomplex Nederland wordt steeds duidelijker zichtbaar.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: